Családireceptkönyv.hu

Húsgombóc bakonyi módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg darált hús
2 gerezd fokhagyma

bors
3-4 ek zsemlemorzsa
1 tojás
kevés piros arany
A szószhoz:
20 dkg csiperke szeletelve
1 közepes hagyma aprítva

bors
pirospaprika
petrezselyemzöld
kevés víz vagy húsleves alaplé
3 dl tejföl
1 tk liszt

Elkészítés:


A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük.

A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk pirospaprikával. Visszahelyezzük a gombócokat, és felengedjük némi vízzel, vagy húsleves alaplével. Nagyjából 25 percig “főzzük”.

Habarást készítünk a lisztes tejföllel, amit a gombamártáshoz öntünk.

Húsgombóc bakonyi módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajnalka
temesvári sertéstokány
temesvári sertéstokány

A sertéslapockát és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolvas...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Tarja - Cigánypecsenye 2 - OK
Tarja - Cigánypecsenye 2 - OK

1. A tarját ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk. 2. A fokhagymát apróra vágjuk, egy tálban 5-6 evőkanál olajjal, sóval és borssal összekeverjük, majd a hússzeletek mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Tojásos fasírt
Tojásos fasírt

Az 5 tojást megfőzzük, kihűtjük, megpucoljuk. Apróra vágjuk a vöröshagymát, átzúzzuk a fokhagymát, a szikkadt zsemléket szétcsipkedjük, tejbe áztatjuk, kinyomkodjuk. Mindent hozzáa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Búbos hús
Búbos hús

A húsokat kiklopfolom, besózom, és kevés olajon mindkét oldalukat kisütöm, hogy szép színük legyen. Ezután a sütésből maradt olajat aláöntve, egy nagyobb sütőtepsibe lerakom a húso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk