Családireceptkönyv.hu

Húsgombóc bakonyi módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg darált hús
2 gerezd fokhagyma

bors
3-4 ek zsemlemorzsa
1 tojás
kevés piros arany
A szószhoz:
20 dkg csiperke szeletelve
1 közepes hagyma aprítva

bors
pirospaprika
petrezselyemzöld
kevés víz vagy húsleves alaplé
3 dl tejföl
1 tk liszt

Elkészítés:


A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük.

A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk pirospaprikával. Visszahelyezzük a gombócokat, és felengedjük némi vízzel, vagy húsleves alaplével. Nagyjából 25 percig “főzzük”.

Habarást készítünk a lisztes tejföllel, amit a gombamártáshoz öntünk.

Húsgombóc bakonyi módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Egyben sült fűszeres sertéskaraj
Egyben sült fűszeres sertéskaraj

A megmosott húst alaposan dörzsöljük be sóval és borssal, majd forró serpenyőben, kevés olajon minden oldalán adjunk egy kis színt a húsnak. A páchoz 4 evőkanál olajhoz adjuk ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Tarja - Pasifogó tepsis tarja - OK
Tarja - Pasifogó tepsis tarja - OK

1. 1 kg burgonyát meghámozunk, és nagyobb kockára vágunk, nyersen szorosan egymás mellé tesszük a tepsibe, kicsit megsózzuk, és kis vajdarabkákat és kevés apróra vágott füstölt sza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Tepsiben sült sajtos karaj
Tepsiben sült sajtos karaj

A húst felszeleteljük kb centi vastagra, kiklopfoljuk, majd besózzuk. A tejfölt, mustárt, étolajat, borsot alaposan összekeverjük. A husi mindkét oldalát bekenjük ezzel a keverék...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: josagm
A legfincsibb pörkölt recept és alig van vele dolog
A legfincsibb pörkölt recept és alig van vele dolog

A hagymát, a paprikát és a csilit felvagdossuk és kevés olajban megdinszteljük, a felkockázott húst is beletesszük és egy kicsit megpirítjuk. Fűszerezzük és felöntjük a paradicsoml...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk