30 dkg darált hús
2 gerezd fokhagyma
só
bors
3-4 ek zsemlemorzsa
1 tojás
kevés piros arany
A szószhoz:
20 dkg csiperke szeletelve
1 közepes hagyma aprítva
só
bors
pirospaprika
petrezselyemzöld
kevés víz vagy húsleves alaplé
3 dl tejföl
1 tk liszt
A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük.
A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a vöröshagymát és a gombát. Sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk pirospaprikával. Visszahelyezzük a gombócokat, és felengedjük némi vízzel, vagy húsleves alaplével. Nagyjából 25 percig “főzzük”.
Habarást készítünk a lisztes tejföllel, amit a gombamártáshoz öntünk.
A hagymát, a paprikát és a csilit felvagdossuk és kevés olajban megdinszteljük, a felkockázott húst is beletesszük és egy kicsit megpirítjuk. Fűszerezzük és felöntjük a paradicsoml...
Elkészítési idő:Darált húst egy nagyobb tálba rakom, -kb-két és féldeci olajat öntök hozzá, majd a fűszereket is hozzá adom, felkockázom a paradicsomot, paprikát, hagymát, füstölt szalonnát, az i...
Elkészítési idő: 40-percA hagymát és a paprikát megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. A húst megmossuk és felkockázzuk, majd 3-4 percen át pirítjuk a hagymával. Mikor feldobja a lev...
Elkészítési idő: