7 szelet csirkemell vagy karaj
só
bors
liszt
tojás
zsemle morzsa
olaj a sütéshez
3 paprika
1 paradicsom
1 közepes fej vöröshagyma
2 leves kocka
reszelt sajt
3 dl víz
A húsokat sózom, borsozom, majd a morzsába forgatom, utána a tojásba és végül a lisztbe. Forró olajban aranyszínűre sütöm.
A tepsibe a 2 leves kockát elmorzsolom, a vizet beleöntöm és a kisült hússzeleteket belerakom. A zöldséget vékony karikákra vágom és a húsra teszem. Reszelt sajttal megszórom. Fóliával lefedem és 200 fokon kb 20-25 percig, amíg a levét el nem főtte, sütöm.
Leveszem a fóliát és még nélküle pár percig sütöm. Burgonyapürével tálaltam. Nagyon finom, omlós a hús és laktató.
1. a hagymát és a fokhagymát megdinszteljük 2. ráöntjük a darált húst és kevergetve megpiríjtuk 3. hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és fűszereket és folyamatos keverés mellett...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk, a pirospaprikával megszórjuk és az ujjnyi csíkokra vágott húst beleforgatjuk. Kevergetve fehéredésig sütjük, majd annyi v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A fokhagymát apróra vágjuk, vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk az apróra vágott, vagy átnyomott fokhagymát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. Lisztbe,majd tejjel összekevert tojásba mártjuk,majd petrezselyemzölddel összekevert zsemlemorzsába forgatjuk. Olajban fedő alatt kisütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes