Sertéscombot (1 kg) használtam, amit kétszer ledaráltam, egy fej vöröshagymával és 4 cikk fokhagymával együtt.
húsgombóc:fűszerek,tojás,zs.morzsa,vöröshagyma, foghagyma.
Sós vizbe főzni,szűrni, vajat rá.
zöldségek:vegyese,roppanósra piritani
tészta főz, hozzáad a zöldségekhez, együtt pirítani.
kaporszósz:vaj+liszt+kapor+főzőtejszín, só, cukor, citromlé
Elkészítés: A töltéshez való tojásokat keményre főzzük. A két zsemlét pár percre kevés tejbe vagy vízbe áztatjuk. Miután jól megszívták magukat, kinyomkodjuk és ledaráljuk a hússa...
Elkészítési idő:A zsemléknek a tetejét levágom és kiszedem a belét. A hagymát megdinsztelem a margarinnal beleteszem a darált húst és 10 percet dinsztelem ezután beleteszem az apróra morzsolt k...
Elkészítési idő:A gombócok hozzávalóiból, az olaj kivételével, összeállítjuk a húsos masszát, melyből kis golyókat formálunk és forró olajban kisütjük. A paprikáshoz a hagymát apróra vágjuk, megm...
Elkészítési idő: 50 perc