menu

Családireceptkönyv.hu

Kolbászos serpenyős hús


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



bő 1 kg burgonya
4 evőkanál olaj
só, őrölt bors
10 dkg házi füstölt kolbász
1 nagy fej vöröshagyma
50 dkg darált sertéshús
2 dl főzőtejszín
1 teáskanál mustár
1 nagy csemegeuborka
1 kis csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:


Vagy azt a nevet is adhatnánk neki, hogy kétserpenyős egytál. :) Két serpenyőben készül ugyanis, egyikben pároljuk-pirítjuk a krumplit, a másikban pedig pirítjuk a kolbászt és darált húst, aztán összekeverjük és kész is. Ennek az egytálételnek a fotogenitása fordított arányban áll a finomságával: nem túl mutatós a fotókon, viszont nagyon-nagyon finom. A kerti munkából ezzel a finomsággal vártam a fiúkat ebédre, jó döntés volt, megnyalták utána mind a tíz ujjukat. :) Sok sikert hozzá!

A burgonyát megtisztítottam, meghámoztam, kb. centis kockákra vágtam és váltott vízben többször átmostam.
3 evőkanál olajat felhevítettem, rátettem a jól lecsepegtetett burgonyakockákat, sóztam és borsoztam, majd fedő alatt kis lángon párolni kezdtem.
A füstölt kolbászt és a hagymát apró kockákra vágtam.
A maradék olajon átpirítottam a kolbászkockákat, majd hozzáadtam a darált húst és a hagymát.
Ízesítettem kevéske sóval és a hús puhulásáig pirítottam, időnként megkeverve.
Amíg a hús és a krumpli puhult, apró kockákra vágtam az uborkát, és a mustárral együtt elkevertem a tejszínben.
Végül a puha húshoz hozzáöntöttem a pikáns tejszínt, egyet forraltam még rajta, majd ezt a húsos mártást ráöntöttem az időközben megpuhult-megpirult burgonyakockákra, és óvatosan összeforgattam.
Aprított petrezselyemzölddel meghintve tálaltam.

Kolbászos serpenyős hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Domonkos
Bigos
Bigos

Szalonnát megpirítjuk. A fennmaradó zsírban megpirítjuk a húst, felöntjük vízzel, hogy ellepje, majdnem puhára főzzük. Ekkor hozzáadjuk a többi hozzávalót (a kolbászt és répát ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Sütőben sült fasírt_1
Sütőben sült fasírt_1

A zsömlét áztassuk be hideg vízbe. Míg ázik, a többi hozzávalót tegyük egy tálba. A zsömléből nyomogassuk ki a vizet, és ezt is keverjük hozzá az edény tartalmához. Gyúrjunk kisebb...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Sertésszűzérmék bacon köntösben lapcsánkán recep
Sertésszűzérmék bacon köntösben lapcsánkán recep

A sertésszüzet lehártyázzuk, a zsíros részeit leszedjük, megtisztítjuk, megmossuk, szárazra töröljük. Ezután 2 cm-es szeleteket vágunk belőle, amit kézzel, tenyérrel lazítunk. A s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szűz - Gombás-tejfölös szűzérme
Szűz - Gombás-tejfölös szűzérme

1. A szűzérmét 1 -1,5 cm szélesre felszeleteljük. 2. A hagymát, fokhagymát, kockára vágva megdinszteljük a zsíron, rádobjuk a húst, és lepirítjuk (kb. 10 perc). 3. Felöntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk