1/2 kg házi állattartásból származó vagy bio darálthús
1 nagyobb fej apróra vágott vagy reszelt vöröshagyma
3 nagyobb gerezd fokhagyma reszelve, vagy fokhagymanyomóval összenyomva
1 evőkanál házi paradicsompüré
1 mokkáskanál frissen őrölt tarkabors
1 mokkáskanál majoránna
1 csipet borsikafű
kevés őrölt szerecsendió
1 mokkáskanál őrölt gyömbér, vagy egy diónyi reszelve
1 teáskanál csemege őrölt pirospaprika 1 evőkanál olívaolajban elkeverve
1 jó maréknyi hántolt árpa vagy barnarizs - ízlés szerint - ha főzzük, akkor nyersen, ha sütjük, akkor főve.
1 nagy házi tojás (maradék főtt rizst, árpát és hajdinát is felhasználhatunk, de akkor kevesebb vízben kell majd a töltikét főzni.)
himalája só ízlés szerint
A fenti hozzávalókat alaposan dolgozzuk össze, és hagyjuk állni 20 percet, hogy az ízek összeérjenek.
Töltsük meg vele a tölteni valót.
Már többen kértétek, hogy áruljam el a híres húsgombóc receptemet. Van egy jó hírem, ez nem csupán csak húsgombóc, hanem gyakorlatilag ezt használom minden rakott ételhez és töltött zöldséghez (a töltöttkáposztához is!) alapreceptnek. Lehet vele megtölteni paprikát, paradicsomot, tormalevelet, mángold levelet, szőlőlevelet, mindenféle káposzta levelét, cukkinit, tököt, patisszont és bármit, ami a fogadra való.
1. A húst hosszúkás, ceruzavastagságú csíkokra vágjuk. 2. A füstölt szalonnát vékony metéltre, a vöröshagymát finomra vágjuk. 3. A sertészsírt felhevítjük, beletesszük az ö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A vöröshagymát apróra vágjuk. A húst csíkokra vágjuk. A paprikát, paradicsomot 1 cm-es kockákra vágjuk. A sonkát is apró kockákra vágjuk és kolbászt is felkarikázzuk. 2. A na...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A dagadót jó alaposan megmossuk, majd előkészítjük a töltésre. 2. A füstölt tarját vagy sonkát ledaráljuk, majd összekeverjük a habosra felvert tojással, 1 evőkanál tejfölle...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFél kg sertéshúst használtam vékonyan csíkozva,kicsit besóztam,borsoztam.2tojásti összekevertem fél mokkáskanál sóval,belenyomtam egy tömlős sajtkrémet és annyi lisztet,hogy sűrű p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű