menu

Családireceptkönyv.hu

Húsos töltelék alaprecept rakott és töltött zöldsége


Írta:

Elk. idő: 25 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1/2 kg házi állattartásból származó vagy bio darálthús
1 nagyobb fej apróra vágott vagy reszelt vöröshagyma
3 nagyobb gerezd fokhagyma reszelve, vagy fokhagymanyomóval összenyomva
1 evőkanál házi paradicsompüré
1 mokkáskanál frissen őrölt tarkabors
1 mokkáskanál majoránna
1 csipet borsikafű
kevés őrölt szerecsendió
1 mokkáskanál őrölt gyömbér, vagy egy diónyi reszelve
1 teáskanál csemege őrölt pirospaprika 1 evőkanál olívaolajban elkeverve
1 jó maréknyi hántolt árpa vagy barnarizs - ízlés szerint - ha főzzük, akkor nyersen, ha sütjük, akkor főve.
1 nagy házi tojás (maradék főtt rizst, árpát és hajdinát is felhasználhatunk, de akkor kevesebb vízben kell majd a töltikét főzni.)
himalája só ízlés szerint

Elkészítés:


A fenti hozzávalókat alaposan dolgozzuk össze, és hagyjuk állni 20 percet, hogy az ízek összeérjenek.
Töltsük meg vele a tölteni valót.

Trükkök, tippek, praktikák:


Már többen kértétek, hogy áruljam el a híres húsgombóc receptemet. Van egy jó hírem, ez nem csupán csak húsgombóc, hanem gyakorlatilag ezt használom minden rakott ételhez és töltött zöldséghez (a töltöttkáposztához is!) alapreceptnek. Lehet vele megtölteni paprikát, paradicsomot, tormalevelet, mángold levelet, szőlőlevelet, mindenféle káposzta levelét, cukkinit, tököt, patisszont és bármit, ami a fogadra való.

Húsos töltelék alaprecept rakott és töltött zöldsége

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
A legomlósabb csülök, amit valaha kóstoltam! Ünnepi
A legomlósabb csülök, amit valaha kóstoltam! Ünnepi

teáskanál ételízesítő. Elkészítés: Tisztítsuk meg a csülköt egy késsel, mossuk meg jól és szárítsuk meg. Csináljunk néhány mélyebb vágást a csülök bőrén és tegyük bele a félbev...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Rizses hús
Rizses hús

A húst pörköltként készítjük el. Amikor félig puha, megsózzuk, zsírjára lesütjük. A rizst közben megválogatjuk, sűrű szűrőben megmossuk, jól kicsurgatjuk, hozzátesszük a zsírjára l...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Omlós oldalas hideg estékre
Omlós oldalas hideg estékre

1. Az oldalasokat egy lábosban, melyet majd később be is tudunk rakni a sütőbe, megpirítjuk egy kevés olajon, oldalanként 2-3 percig, közben sózzuk-borsozzuk. 2. Ha ez megvan, fél...

Elkészítési idő: 2-3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ramen leves - sertés-szűzpecsenyéből
Ramen leves - sertés-szűzpecsenyéből

A szűzpecsenyét vágjuk vékony szeletekre, majd keverjük össze a szójaszósszal úgy, hogy az egyenletesen oszoljon el a hússzeletek felületén. 2 gerezd apróra vágott fokhagymát és 1...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk