Családireceptkönyv.hu

Töltött cukkíni


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 2 cukkíni
- 500 g darált hús
- 1 fej hagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- 450 g tejföl
- reszelt sajt
- olaj

Elkészítés:


◾️A cukkíniket megmossuk, és hosszában félbevágjuk.
◾️A széleit kiegyenlítjük, a belsejét pedig kivájjuk.
◾️A leeső cukkíni darabokat apróra vágjuk.
◾️A hagymát felaprítjuk, és az olajon megdinszteljük.
◾️Befűszerezzük, hozzáadjuk a darált húst és az apróra vágott cukkinit.
◾️Pici vizet adunk hozzá és kb. 20 perc alatt megpároljuk.
◾️A cukkíniket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és egyenlően elosztjuk bennük a darált húsos tölteléket.
◾️Ezután megkenjük tejföllel mindet és alufóliával lefedjük.
◾️180°-ra előmelegített sütőben 10 percet sütjük.
◾️Ezután levesszük róla a fóliát, megszórjuk a sajttal és még 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe.

Töltött cukkíni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött káposzta
Töltött káposzta

Elkészítés: A vöröshagymát zsírban megpirítom, felét kiveszem a töltelékhez. A darált húst összekeverem a tojással, a félig főtt rizzsel, a pirított vöröshagymával, a reszelt fokha...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Tarja - Zalai rántott tarja - OK
Tarja - Zalai rántott tarja - OK

1. A húst vékonyra felszeleteljük, majd kiklopfoljuk és sózzuk. 2. A két krumplit megmossuk, pucoljuk és nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. 3. A húsokat lisztbe, tojásba é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fasírozott
Fasírozott

A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágom és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. A megfonnyasztott hagymát a darált húshoz öntjük, ráütjük két tojást, belenyomjuk a 3 gerezd fokhagymá...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Bory mama
Zsebes karaj
Zsebes karaj

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk