Családireceptkönyv.hu

Töltött cukkíni


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 2 cukkíni
- 500 g darált hús
- 1 fej hagyma
- pirospaprika
- só
- bors
- 450 g tejföl
- reszelt sajt
- olaj

Elkészítés:


◾️A cukkíniket megmossuk, és hosszában félbevágjuk.
◾️A széleit kiegyenlítjük, a belsejét pedig kivájjuk.
◾️A leeső cukkíni darabokat apróra vágjuk.
◾️A hagymát felaprítjuk, és az olajon megdinszteljük.
◾️Befűszerezzük, hozzáadjuk a darált húst és az apróra vágott cukkinit.
◾️Pici vizet adunk hozzá és kb. 20 perc alatt megpároljuk.
◾️A cukkíniket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és egyenlően elosztjuk bennük a darált húsos tölteléket.
◾️Ezután megkenjük tejföllel mindet és alufóliával lefedjük.
◾️180°-ra előmelegített sütőben 10 percet sütjük.
◾️Ezután levesszük róla a fóliát, megszórjuk a sajttal és még 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe.

Töltött cukkíni

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lapocka - Bácskai sertéstokány 1 - OK
Lapocka - Bácskai sertéstokány 1 - OK

1. A húst megtisztítjuk, és felcsíkozzuk. 2. A hagymát felaprózzuk, majd olajon megfuttatjuk, pirospaprikát szórunk rá, és felöntjük a csontlével. 3. Ezután hozzáadjuk a hú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült oldalas (Rippenfleisch)
Sült oldalas (Rippenfleisch)

Sült oldalas (Rippenfleisch) 1,5-2 kg oldalas, 2 hagyma, 8-10 gerezd fokhagyma, zsír, köménymag, só. Az oldalast a böllérrel szép darabokra (8-10 cm x 6-7 cm) vágato...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Sertéskaraj fokhagymás-juhtúrós tojással -OK
Karaj - Sertéskaraj fokhagymás-juhtúrós tojással -OK

1. A húst felszeleteljük és befűszerezzük sóval, borssal. 2. Egy serpenyőben 3 gerezd megtisztított, apróra vágott fokhagymát megfuttatunk kevés olajon, majd kidobjuk belőle és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Darált - Kolbászos serpenyős hús - OK
Darált - Kolbászos serpenyős hús - OK

1. A burgonyát megtisztítottam, meghámoztam, kb. centis kockákra vágtam és váltott vízben többször átmostam. 2. 3 evőkanál olajat felhevítettem, rátettem a jól lecsepegtetett bu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk