Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sertés comb vagy lapocka
30 dkg gomba
15 dkg húsos füstölt szalonna
1 db paprika
1 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 ek finom liszt
1 csapott ek pirospaprika
őrölt fekete bors
só
A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, paradicsomot, és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk. Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával /orsó,szarvacska / tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
A hagymát apróra vágjuk és a zúzott fokhagymával együtt pirítani kezdjük. A húst nagyobb darabokra vágjuk, hozzáadjuk, amikor a hagyma már üveges. 2-3 percig pirítjuk, majd felöntj...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KözepesA darált húst összekeverjük a zsemlemorzsával, az aprított vöröshagymával, a zúzott fokhagymával, a habtejszínnel és a tojással, majd mustárral, sóval, borssal, szerecsendióval íze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, négy szeletbe vágjuk, hegyes, éles késsel felszúrjuk a szeleteket, besózzuk, és állni hagyjuk. 2. A szalonnaszeleteket bevagdossuk, kisü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hegyes erős paprikát és a szalonnát, vagy kolbászt apróra vágjuk. A só, bors, chili pehely, grillfűszert összekeverjük. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, megszórjuk a fűsz...
Elkészítési idő: 1.5 óra Nehézség: Közepes