75 dkg sertéslapocka,
25 dkg rizs,
8 dkg zsír,
6 dkg hagyma,
kávéskanálnyi fűszerpaprika,
késhegynyi bors,
kávéskanálnyi finomra,
vágott zöldpetrezselyem.
A húst pörköltként készítjük el. Amikor félig puha, megsózzuk, zsírjára lesütjük. A rizst közben megválogatjuk, sűrű szűrőben megmossuk, jól kicsurgatjuk, hozzátesszük a zsírjára lesütött húshoz, kevergetéssel áthevítjük. 1/2 l forrásban levő enyhén sós vízzel felöntjük, átkeverjük, felforraljuk. Ekkor mégegyszer megkeverjük, majd lefedve a tűzhely legkevésbé meleg helyére állítjuk (gázon a legkisebb lángon, lángelosztón, elektromos tűzhelyen l-esen) és 40 percig keverés nélkül a fedő leemelése nélkül pároljuk. Ekkor rászórjuk a törött borsot, villával összekeverjük, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel.
Ha nem akarsz bonyolult ételt főzni, de finomsággal lepnéd meg a családod, akkor ez az amit ki kell próbálnod!
A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk és besózzuk. Olajjal kikent tepsibe fektetjük. Franciasaláta-alapot (nyersen) összekeverjük a tejföllel és belezúzzuk a fokhagymát. Hússze...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesElőkészülünk: felvágjuk apróra a hagymát, paprikát, paradicsomot, felkockázzuk a húst, a krumplit, a répát és nagyobb darabokba vágjuk a fehérrépát. Kókuszolajon üvegesre párol...
Elkészítési idő: bő 1 óra Nehézség: KönnyűMindenekelőtt egy fazékban tegyünk fel forrni vizet, tegyünk bele egy teáskanál sót, és ha van kéznél, egy sima tv paprikát is dobjunk a vízbe. Húsgombóc készítése: A húsgomb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTaie carnea in fasii mai lungi si potriveste-o de sare si piper. 2. Taie ceapa julienne. 3. Perele spala-le si taie-le in bucatele, la fel ca si ciupercile. 4. Branza feliaz-o s...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes