menu

Családireceptkönyv.hu

Rizses hús


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


75 dkg sertéslapocka,
25 dkg rizs,
8 dkg zsír,
6 dkg hagyma,
kávéskanálnyi fűszerpaprika,
késhegynyi bors,
kávéskanálnyi finomra,
vágott zöldpetrezselyem.

Elkészítés:


A húst pörköltként készítjük el. Amikor félig puha, megsózzuk, zsírjára lesütjük. A rizst közben megválogatjuk, sűrű szűrőben megmossuk, jól kicsurgatjuk, hozzátesszük a zsírjára lesütött húshoz, kevergetéssel áthevítjük. 1/2 l forrásban levő enyhén sós vízzel felöntjük, átkeverjük, felforraljuk. Ekkor mégegyszer megkeverjük, majd lefedve a tűzhely legkevésbé meleg helyére állítjuk (gázon a legkisebb lángon, lángelosztón, elektromos tűzhelyen l-esen) és 40 percig keverés nélkül a fedő leemelése nélkül pároljuk. Ekkor rászórjuk a törött borsot, villával összekeverjük, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha nem akarsz bonyolult ételt főzni, de finomsággal lepnéd meg a családod, akkor ez az amit ki kell próbálnod!

Rizses hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: István
Rántott oldalas
Rántott oldalas

Az oldalast felteszem főni kuktába, fokhagymával, hagymával, sóval, borssal, köménymaggal, majorannával, babérlevéllel. Amikor megfőtt kicsontozom és kisebb darabokra vágom- A lis...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Borsos borsós tokány
Borsos borsós tokány

A lapockát felcsíkozzuk, vékony szeletekre vágjuk, a lila hagymát felaprítjuk, a kolozsvári szalonnát gyufányi darabokra szeleteljük. A szalonnát megpirítjuk, a kisült zsírjában me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Zöldborsós sertésszelet
Karaj - Zöldborsós sertésszelet

1. A hússzeleteket vékonyra kiklopfoltam, mindkét oldalukat sóztam-borsoztam, lisztbe forgattam. 2. Egy lábasban kevés olajat hevítettem és a húsokat 2-2 szeletenként szintén m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Zsebes karaj
Zsebes karaj

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk