Családireceptkönyv.hu

Rizses hús


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


75 dkg sertéslapocka,
25 dkg rizs,
8 dkg zsír,
6 dkg hagyma,
kávéskanálnyi fűszerpaprika,
késhegynyi bors,
kávéskanálnyi finomra,
vágott zöldpetrezselyem.

Elkészítés:


A húst pörköltként készítjük el. Amikor félig puha, megsózzuk, zsírjára lesütjük. A rizst közben megválogatjuk, sűrű szűrőben megmossuk, jól kicsurgatjuk, hozzátesszük a zsírjára lesütött húshoz, kevergetéssel áthevítjük. 1/2 l forrásban levő enyhén sós vízzel felöntjük, átkeverjük, felforraljuk. Ekkor mégegyszer megkeverjük, majd lefedve a tűzhely legkevésbé meleg helyére állítjuk (gázon a legkisebb lángon, lángelosztón, elektromos tűzhelyen l-esen) és 40 percig keverés nélkül a fedő leemelése nélkül pároljuk. Ekkor rászórjuk a törött borsot, villával összekeverjük, megszórjuk finomra vágott zöldpetrezselyemmel.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha nem akarsz bonyolult ételt főzni, de finomsággal lepnéd meg a családod, akkor ez az amit ki kell próbálnod!

Rizses hús

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karaj borskéregben
Karaj borskéregben

A karajról levagdostam minden nem oda való hártyát. Ezután a mézből, olajból, mustárból és sóból kikevertem neki egy fincsi pakolást, amivel jól be is dörzsöltem a hátát, oldalát,...

Elkészítési idő: 2,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Darált - Zöldborsós fasírt - OK
Darált - Zöldborsós fasírt - OK

1. 1 kg darált combhoz kevertem a következőket: 5 tojás, 5 gerezd fokhagyma és egy nagy fej vöröshagyma áttörve, só, bors, delikát, paprika, piros arany, 20 dkg zöldborsó, és annyi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Borsos tokány
Borsos tokány

A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A sza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a reszelt fokhagymát, beletesszük a kockára vágott húst, sózzuk, borsozzuk, majonnával ízesítjük. Pároljuk, majd ha kívánj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk