Töltelék :
1kg, darálthús, (dagadó),
35 dkg rizs,
25 db (kb! ) közepes tv paprika,
1 nagyobb fej vöröshagyma,
0,5 dl olaj,
1 teáskanál só,
1 kávéskanál feketebors,
1 kávéskanál őrölt paprika,
2 gerezd fokhagyma.
Szósz:
0,5 liter sűrített paradicsom,
3 evőkanál liszt,
0,5 dl olaj,
1 kávéskanál só,
2 evőkanál cukor.
A hagymát finomra vágjuk, majd kevés olajon megdinsztelük. A húst a megmosott rizssel és a fűszerekkel, valamint a visszahűtött hagymával jól elkeverjük.
A paprikát óvatosan kicsumázzuk, és beletöltjük a húsmasszát. (nem szabad keményre tölteni, mert a rizs főzés közben dagadni fog és szétrepeszti a paprikát). A betöltött paprikákat állítva egy edénybe rakjuk, felöntjük annyi vízzel ami ellepi. A főzőlevet sózzuk, borsozzuk, majd kb. 45 -50 perc alatt készre főzzük.
A lisztből és olajból világos rántást készítünk. Ráöntjük a paradicsomot átforraljuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy egy bevonóképes szószt kapjunk. Sózzuk, ízlés szerint cukrozzuk.
A zsemléket vízbe tesszük ázni. Egy tálba tesszük a darált húst, közepébe kis mélyedést készítünk. Beletesszük a tojásokat, az apróra vágott hagymát, ízlés szerint sót, borsot, ét...
Elkészítési idő: 1 óra 30 percA húst megmossuk és szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük. Átkenjük olajjal és sózzuk, borsozzuk, hagyjuk állni 20-30 percet. Közben a paradicsomot a zellerlevéllel és 3 fokhag...
Elkészítési idő: 2 óraA hús közepébe hosszában lyukat szúrunk. Ebbe beledugjuk a kolbászt. Minden oldalát átdörzsöljük sóval, borssal és egy kevés pirospaprikával. Egy tepsibe kevés olajat teszük, be...
Elkészítési idő: 1 óra 20 perc