1 fej vöröshagyma,
60 dkg szálas savanyú káposzta,
15 dkg húsos szalonna,
2 babérlevél,
10 dkg gersli,
50 dkg darált hús,
3 ek olaj,
20 dkg debreceni,
5 dl tejföl,
2 dl bor,
őrölt bors, só
1. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk.
2. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, zsírjára pirítjuk, megfuttatjuk rajta a hagymát, hozzáadjuk a káposztát, ha kell sózzuk, beletesszük a babérlevelet, és 2 dl bort öntünk alá.
3. Lefedve 30 percig pároljuk, ha kell, pótoljuk a folyadékot vízzel.
4. Ezután beleszórjuk a gerslit, hozzáadunk még 2-3 dl vizet, és gyakori kevergetés mellett még 15-20 percen át pároljuk.
5. Felforrósítjuk az olajat, és a húst megpirítjuk rajta., sóval, őrölt borssal ízesítjük.
6. A debrecenit karikákra vágjuk.
7. A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
8. Hőálló tálba tesszük a gerslis káposzta felét, rátesszük a húst és a kolbászt.
9. Betakarjuk a maradék káposztával.
10. Betesszük a sütőbe, és letakarva 1 órán át sütjük.
11. Ezután a káposztára rákenjük a tejfölt, a sütőt 200 fokra kapcsoljuk, és az ételt 10-15 perc alatt készre sütjük.
Egy nagyobb fazékba beletesszük a levéből kinyomott savanyú káposztát, ráhalmozzuk a kisebb darabokra vágott húsokat. Felöntjük annyi vízzel, hogy mindezeket ellepje. A tetejére sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Odatesszük a krumplit főni. Rátesszük a húsra a sonkát, sajtot, majd laza tekercsbe feltekerjük, majd a szokásos módon bepaníroz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megtisztítjuk, a vékony végeit levágjuk vagy aláhatjuk. Én levágtam, nagyon cuki kis batyu lett belőle. Egy akkora serpenyőt veszünk elő, amiben a hús elfér, majd az olajat...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesSertés- vagy borjúhúsból pörköltet készítünk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük, ledaráljuk, pörköltlével és tejföllel elkeverjük olyan sűrűre, hogy kenhető pépet kapjunk. Ezzel a töl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű