Családireceptkönyv.hu

Piros sült csülök velesült burgonyával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 db sertéscsülök
3 db vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
1 ek.só
10 szem egész bors
80 dkg burgonya
4 kanál étolaj

Elkészítés:


 
A csülköt hideg vízbe felrakjuk főni,ha felforrt habozzuk le és adjunk hozzá egész borsot,sót,fokhagymát és egy fej hagymát.Addig főzzük a csülök,amíg puha nem lesz és ki nem fordul a csont.
Ha ez megtörtént ,akkor kiemeljük a főzőléből.Közben a burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük.
A maradékhagymát felvágjuk cikkekre és kevés olajon megpirítjuk,kevés sóval és frissen őrölt borssal .
Vágjuk cikkekre a megfőzött burgonyát.Tepsit enyhén kenjük ki olajjal, rakjuk bele a cikkekre vágott burgonyát.
Majd szórjuk rá a megpirított hagymát,fektessük rá a megfőzött csülköt és locsoljuk meg egy kevés főzőlével. 
Előmelegített sütőbe(kb200 fok) rakjuk és legalább 60 percig sütöm.Nagyon fontos ,hogy jó ropogósra süssük a csülköt.Mellé kínáljunk házi savanyúságot és jó hideg sört!

Piros sült csülök velesült burgonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Rakott krumpli 2
Rakott krumpli 2

A krumplikat héjában megfözzük majd hadjuk kihülni. A hússzeleteket fölszeleteljük borssal füszerezzük,én pl vékonyabbra fölszeletelt karajt még kétfele vágtam el mert könyebben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymás húsgolyók
Hagymás húsgolyók

A vöröshagymát olajon üvegesre sütjük.A hússal, tojással delikáttal és borssal elkeverjük. Adunk hozzá egy kis lisztet is. Labdákat készítünk. Jénai tálba helyezzük. előmelegített...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Darált - Göngyölt kel - OK
Darált - Göngyölt kel - OK

1. A kelkáposzta külső, nagy leveleit forró, ételízesítős vízben pár percig blansírozom, majd lecsöpögtetem és félreteszem. 2. A vöröshagymát felaprítom, üvegesre pirítom, és r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Józanító máj
Józanító máj

A sertéshúst felkockázzuk, mint a pörköltnek valót. A vöröshagymát karikákra vágjuk. A sertésmájat csíkokra szeljük. Egy lábasban felolvasztjuk a zsírt, ezen lesütjük a húst, hogy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk