1 nagy burgonya
1 nagy hagyma
50 dkg darált marhahús
1 ek borecet
1 ek paradicsompüré
1 simára kevert tojás
5 dkg zsemlemorzsa
oregánó
petrezselyem
őrölt fehérbors
só
5 dkg liszt
1 dl olivaolaj
A burgonyát és a megtisztított hagymát durvára reszeljük.
A húst, ecetet, paradicsompürét, tojást és fűszereket hozzáadjuk, alaposan összegyúrjuk.
1 órára hűtőbe tesszük.
Fasírtot formázunk belőle, lisztbe forgatjuk, majd olajban kisütjük.
A felforrósított zsiradékon pirítsd sárgára az apróra vágott hagymát, tedd bele a felkarikázott zöldpaprikát, majd néhány perc múlva a megtisztított, felnegyedelt paradicsomot. Ha...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: Közepes1. A jénai tálba/tepsibe olajat öntünk és rákarikázzuk a nyers hagymát. 2. Hozzáadjuk a felkarikázott krumplit és a nyers kiklopfolt husikat. 3. A húsokat fűszerezzük sóval,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe. 2.A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk. 3.A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsemlé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kio...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű