Családireceptkönyv.hu

Töltött dagadó falusiasan


Írta:

Adag: 6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg dagadó, 3 zsemle, 2-3 ek olaj, fél fej vöröshagyma, 10-10 dkg sertésmáj és gomba, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg zöldborsó, 3 tojás, őrölt bors, só

Elkészítés:


1. A húst egy éles késsel felszúrjuk, úgy, hogy tölthető legyen.
2. A zsemléket beáztatjuk, és jól kinyomkodjuk.
3. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, abban üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzátesszük az apró kockákra darabolt májat és a felszeletelt gombát.
4. Megpirítjuk, sóval, borssal, vágott petrezselyemmel fűszerezzük, végül hozzákeverjük a zöldborsót is.
5. Az így elkészített ragut a zsemlékhez adjuk, majd a tojásokat is beletéve jól összekeverjük.
6. Ezzel a dagadót megtöltjük.
7. A húst megsózzuk, tepsibe tesszük, kevés forró olajjal leöntjük, és közepes hőmérsékletű sütőben, gyakran locsolgatva megsütjük.
8. Felszeleteljük és hagymás tört burgonyával, idénysalátával tálaljuk.


Kinek a kedvence ez a recept?
Recept tipusa:
Sertés húsból készült ételek
Oszd meg Facebookon:

Trükkök, tippek, praktikák:


Sütőzacskóban könnyebb!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar SAJTOS PÁRIZSI SZELET ,RIZZSEL TARTÁRMÁRTÁSSAL
SAJTOS PÁRIZSI SZELET ,RIZZSEL TARTÁRMÁRTÁSSAL

A sertéscombot vékony szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, és magyaros fűszerkeverékkel megszórjuk. A tojásokat felverjük, belereszeljük a sajtot, a majonézt hozzáadjuk, és jól összek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csikós tokány
Csikós tokány

A megmosott, szárazra törölt húst és a szalonnát felkockázzuk, majd utóbbinak a zsírján megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Ha szükséges, akkor kevés olajat teszünk hozzá....

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mustárban pácolt serpenyős tarja
Mustárban pácolt serpenyős tarja

A tarjaszeleteket alaposan megtisztítjuk, a széleit kicsit bevagdaljuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze. Leitatjuk róla a vizet, majd meghintjük sóval, borssal. Egy tálba kanalazz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Nagyikonyha mátrai borzaska
Nagyikonyha mátrai borzaska

A krumplikat megtisztítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük. Kicsit besózzuk, félretesszük. Ha levet eresztett a burgonya, alaposan kinyomkodjuk belőle a vizet. A hússzeleteket...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk