1 kg dagadó, 3 zsemle, 2-3 ek olaj, fél fej vöröshagyma, 10-10 dkg sertésmáj és gomba, 1 csokor petrezselyem, 5 dkg zöldborsó, 3 tojás, őrölt bors, só
1. A húst egy éles késsel felszúrjuk, úgy, hogy tölthető legyen.
2. A zsemléket beáztatjuk, és jól kinyomkodjuk.
3. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, abban üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzátesszük az apró kockákra darabolt májat és a felszeletelt gombát.
4. Megpirítjuk, sóval, borssal, vágott petrezselyemmel fűszerezzük, végül hozzákeverjük a zöldborsót is.
5. Az így elkészített ragut a zsemlékhez adjuk, majd a tojásokat is beletéve jól összekeverjük.
6. Ezzel a dagadót megtöltjük.
7. A húst megsózzuk, tepsibe tesszük, kevés forró olajjal leöntjük, és közepes hőmérsékletű sütőben, gyakran locsolgatva megsütjük.
8. Felszeleteljük és hagymás tört burgonyával, idénysalátával tálaljuk.
Kinek a kedvence ez a recept?
Recept tipusa:
Sertés húsból készült ételek
Oszd meg Facebookon:
Sütőzacskóban könnyebb!
A felszeletelt karajt kissé kiverjük, széleit néhány helyen bevagdossuk, sózzuk, majd tejbe áztatjuk két napra (így nem lesz száraz). Ezután a húst kiemeljük a tejből,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tarjaszeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kevés liszttel, és egy nagy, magasabb falú serpenyőben, olívaolajban körbepirítjuk a szeleteket. Egy tányérra tesszük, letakarjuk fó...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA csontozott húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, átkenjük sóval és borssal, kiolajozott tepsibe tesszük. A bort, a paradicsomszószt, a fűszereket és a zúzott fokhagymát össze...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA csülköt megmossuk, és egy lábasba tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. 1 ek. sót, 2 babérlevelet, 1 gerezd fokhagymát és néhány szem egész fekete borsot is teszünk a v...
Elkészítési idő: 3 óra+90 perc Nehézség: Könnyű