50 dkg tarja, vagy lapocka hús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 doboz zöldborsó-bébirépa konzerv
1 ek sűrített paradicsom
2 ek főzőtejszín
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
tetszőleges zsíradék
500 g tészta
A hagymákat felaprítjuk, zsiradékon megdinszteljük, közben sózzuk. A húst kockákra vágjuk, rátesszük a hagymára, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és majdnem készre pároljuk.
Mikor már majdnem kész, hozzátesszük a zöldborsós keveréket, és kb. 5 perc múlva a paradicsom pürét. Közben kóstolgassuk, fűszerezzük, és az elfőtt vizet pótoljuk a szükséges mennyiségre.
Ha elértük a kedvező sűrűséget adjuk hozzá a tejszínt, keverjük el, és pár perc múlva kész. Köretnek főzhetünk hozzá tésztát, rizst, de akár főtt burgonyával is tálalható.
A hússzeleteket kiklopfoltam,sóztam,borsoztam. A főtt tojásokat ketté vágtam,kikapartam a tojássárgákat. A tojássárgákat összekevertem az előzőleg tejben megáztatott kifacsart zs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst mosd meg, és csepegtesd le. Ha szükséges, kicsit klopfold ki. A szélén a hártyákat vagdosd be, hogy ne ugorjon össze sütés közben. Kend be fokhagymával a szeletek mindkét ol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst klopfoljuk ki, majd fűszerezzük mindkét oldalán a szeleteket sóval és borssal. A finomra vágott petrezselymet tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, sajtot,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz oldalasokat feldaraboljuk, megsózzuk, majd egy tepsibe tesszük egymás mellé. Felöntjük annyi kólával, hogy ellepje, majd lefedjük alufóliával és 170 fokon 2,5 óráig sütjük. Amí...
Elkészítési idő: 3 h Nehézség: Könnyű