menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldséges, húsos penne


Írta:

Adag: 3 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg tarja, vagy lapocka hús
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 doboz zöldborsó-bébirépa konzerv
1 ek sűrített paradicsom
2 ek főzőtejszín
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
tetszőleges zsíradék
500 g tészta

Elkészítés:


A hagymákat felaprítjuk, zsiradékon megdinszteljük, közben sózzuk. A húst kockákra vágjuk, rátesszük a hagymára, fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és majdnem készre pároljuk.

Mikor már majdnem kész, hozzátesszük a zöldborsós keveréket, és kb. 5 perc múlva a paradicsom pürét. Közben kóstolgassuk, fűszerezzük, és az elfőtt vizet pótoljuk a szükséges mennyiségre.

Ha elértük a kedvező sűrűséget adjuk hozzá a tejszínt, keverjük el, és pár perc múlva kész. Köretnek főzhetünk hozzá tésztát, rizst, de akár főtt burgonyával is tálalható.

Zöldséges, húsos penne

Kinek a kedvence ez a recept?


Jenei Szilvia
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Virágmézes-csípős lesütött mangalicaoldalas
Virágmézes-csípős lesütött mangalicaoldalas

A lesütött oldalasokat kimelegítjük a zsírból, lecsepegtetjük. A méz felét felmelegítjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott, lebőrözött paradicsomot, a vékony...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
 Temesvári sertéstokány
Temesvári sertéstokány

60 dkg sertéscomb 30 dkg zöldbab 10 dkg füstölt szalonna 2 fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma 1 db paprika 1 db paradicsom 1 mk. köménymag...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás oldalas burgonyaágyon sütőben sütve
Fokhagymás oldalas burgonyaágyon sütőben sütve

A húst megmossuk, majd felszeleteljük. A zúzott fokhagymát belekeverjük az olívaolajba, a sóval és borssal együtt. Ezzel átkenjük az oldalast. A meghámozott és felkarikázott burgon...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Zsebes karaj
Zsebes karaj

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk