menu

Családireceptkönyv.hu

Apró torma füstölt húsokkal és rizzsel


Írta:

Elk. idő: 30-perc
Adag: 8-10 /fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Apró torma! Vegyes füstölt húsok, oldalas, füstölt húsos szalonna, f- csülök, tehát bár melyik jó hozzá, 1-kg-szükséges összesen ehhez az adaghoz! Kb-60-70-torma levél szükséges hozzá, 30-deka rizs, kávés kanál bors, mokkás kanál piros paprika, kávés kanál vegeta, 3-deci olaj, só, 1-fej vörös hagyma, fél evő kanál sűrített paradicsom püré, esetleg ivólé 1-deci 4-evő kanál ecet, vagy ízlés szerint, az a lényege, hogy érezni lehessen rajta az ecet, ill a savanykás ízt, sőt borsozni is lehet jobban ha borsosabban szeretjük, én borsosabban szeretem!

Elkészítés:


A torma leveleket lehúzgálom a száráról, jól lemosom, és felrakom bő vízben kiabárolom, amikor jó puha le öntöm róla a vizet, és a keserű ízétől jól ki mosom majd hideg sós vízben áztatom addig, amíg a hús megfő! A húsokat jól leforrázom a füstös szagától, és felrakom egy nagyobb edénybe főni annyi vízbe hogy jól el lepje, közben amikor már fő, a hagymát apró kockára vágom, és hozzá adom együtt főzöm tovább, amíg a hús puha nem lesz. A tormát 1-óra múlva kis csomókba kinyomkodom a víztől, és deszkán pici kis csíkokra szeletelem majd rárakom a hús tetejére, hozzá adom az olajat, a borsot, paprikát, vegetát, tetejére rakom a megmosott rizst, és ekkor annyi leve kell legyen ami a rizst el lepi, ha nem elég rajta a víz, akkor öntök hozzá és így tovább főzöm , addig a míg a rizs meg nem fő, fél időnél hozzá adom a paradicsomot is és tovább főzöm. Amikor megfőtt a rizs levét felszívta, az ecetet hozzá adom, és ekkor az egészet jól összekavarom, az állaga jó sűrű kell legyen, akkor jó 2-3-percig még hagyom az ecettel összefőjön, és elkészült! kb-100-perc alatt készül el és lehet tálalni!! ( Vigyázat az edény, fém, vagy öntött legyen, az a megfelelő!! )

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha főzés kezdése előtt elkészítem a húsokat, meg a torma levelet, akkor készítés időt nyerek, csak a főzés időt kell számítani!

 Apró torma füstölt húsokkal és rizzsel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsomos húsgombóc
Paradicsomos húsgombóc

A felaprított hagymát a darált húshoz adom, és a rizzsel, a fűszerekkel és a tojással formázható keveréket készítek. (Több tojást nem szabad hozzáadni, mert kemények lesznek a gomb...

Elkészítési idő: 1,5óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katka
Egyszerű cigánypecsenye
Egyszerű cigánypecsenye

A páchoz egy keverőtálba öntsünk olajat, amire reszeljük rá a fokhagymákat, majd szórjuk bele a fűszerpaprikát, és a majorannát. Adjuk hozzá a mustárt, és sózzuk-borsozzuk az egés...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Savanyú káposztás sztrapacska, sertés pörkölttel
Savanyú káposztás sztrapacska, sertés pörkölttel

A szálas hordós káposztát, konyhai ollóval kisebb szálakra vágom. Zsiradékon apró kockákra darabolt hagymát dinsztelek és ebbe átforgatom a káposztát. Így egy kicsit puhul, de mégi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tepsis fasírt másképpen
Tepsis fasírt másképpen

Az olaj, a keményre főtt tojások és a tejföl kivételével a többi hozzávalóból fasírtmasszát készítünk, melyhez adhatunk némi petrezselyem zöldet és ízlésünk szerint fűszerezzük a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk