50 dkg sertéstarja (4 szelet)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0.5 dl olívaolaj
1 ek mustár
1 ek mustármagos mustár
2 gerezd fokhagyma
1 ek oregánó
1 ek fűszerpaprika
1 ek őrölt fűszerkömény
A húsokat megtisztítjuk, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
A páchoz egy tálkába öntjük az olívaolajat, a mustárokat, majd sorban a fűszereket és reszelt fokhagymát. Alaposan elkeverjük, majd egy ecset segítségével vastagon bekenjük vele a tarják mindkét oldalát.
Egy zárható dobozba tesszük a szeleteket, lezárjuk, majd legalább egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
Egy grillserpenyőbe kevés olajat hevítünk, és oldalanként 2-2 percig sütjük a hússzeleteket, majd egy olajjal kikent tepsibe tesszük, és 150 fokon, oldalanként 20-20 percig sütjük.
Vettem 4 db félbe vágott körmöt, 1 hátsó csülköt, amit a hentes kicsontozott, egy marék sertés bőrt. Ezeket megtisztítottam, megmostam és 10 literes fazékba raktam, felöntöttem víz...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA rizst kicsit megpirítom, hozzáadom az 1dl vizet, félig megfőzöm. Még a tölteléket összeállítom , 2l enyhén sós vizet forralok. Ebbe rakom a megtöltött paprikákat és azokat a gom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pác összes hozzávalóját alaposan kikeverjük. Az oldalast kisebb darabokra vágjuk, sózzuk-borsozzuk, majd megkenjük a páccal. Legalább egy órát, de legjobb, ha egy egész éjszaká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük el a hús a 2 db tojással, a ketchuppal, mustárral és a zsemlemorzsával. A kenyeret áztassuk be pár percre, nyomkodjuk ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű