menu

Családireceptkönyv.hu

Mustáros-fűszeres pácolt tarja


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sertéstarja (4 szelet)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
0.5 dl olívaolaj
1 ek mustár
1 ek mustármagos mustár
2 gerezd fokhagyma
1 ek oregánó
1 ek fűszerpaprika
1 ek őrölt fűszerkömény

Elkészítés:


A húsokat megtisztítjuk, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
A páchoz egy tálkába öntjük az olívaolajat, a mustárokat, majd sorban a fűszereket és reszelt fokhagymát. Alaposan elkeverjük, majd egy ecset segítségével vastagon bekenjük vele a tarják mindkét oldalát.
Egy zárható dobozba tesszük a szeleteket, lezárjuk, majd legalább egy éjszakára a hűtőben pihentetjük.
Egy grillserpenyőbe kevés olajat hevítünk, és oldalanként 2-2 percig sütjük a hússzeleteket, majd egy olajjal kikent tepsibe tesszük, és 150 fokon, oldalanként 20-20 percig sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Spareribs (grillezett amerikai oldalas)
Spareribs (grillezett amerikai oldalas)

A fokhagymát szétnyomom és alaposan összekeverem az olajjal, a mézzel, a ketchuppal és a fűszerekkel, majd bekenem vele az oldalasokat. Mintegy 1 óra hosszat állni hagyom. Sütőben,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Natúrszelet hasábburgonyával
Natúrszelet hasábburgonyával

A burgonyát megsütöm, a húst kiklopfolom, sózom, borsozom, fokhagymázom és kevés olajon aranyszínűre sütöm.

Elkészítési idő: 1/2
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Kárpáti borzaska
Karaj - Kárpáti borzaska

1. A hússzeleteket kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk. 2. A burgonyát meghámozzuk, nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, és legalább fél óráig állni hagyjuk. 3. Ezután kissé k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Lecsós csülök
Lecsós csülök

Egy nagy csülök,csontról lefejtve,gyönyörű,hosszú,vastag csíkokra vágva. Lesózom,majd paprikás lisztben megforgatom,olajozott tepsibe teszem.A szélét körberakom lecsóval,nem baj,ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk