Karaj
Gomba
Balzsamecet
Stb
Sult karaj , fokhagymas parmezanos sult krumpli,. es balzsamecetes , korianderes gomba volt a vacsorank.
recept : A karajt fokhagymas tejbe aztatom, legalabb 2 orat, ettol puha marad sutes utan is. A krumplikat nagyobb cikkekre vagom, es felig megfozom, majd egy papirtorlore teszem es leitatom rola a nedvesseget. A hust 2 ek olaj es 1 ek vaj kevereken megsutom, forro serpenyoben, mikor atforditom a masik oldalara akkor lefedem. A gomba korethez kicsiket valasztok, kettevagom oket es 1 ek olivaolajon kb 3 percig sutom nagy langon, kozben neha "ugrasztom " a serpenyot, vagyis dobalom benne a gombat, mint mikor apalacsintat megfroditjuk a maisk oldalara. Osszekeverek 1-2 ek balzsamecetet 1 ek mezzel es 1ek szojaszosszal, egy kis edenybe teszem es felere suritem. A gombahoz adok 3-4 szal ujhagymat a zoldjevel egyutt nagyobb darabokra vagva, meg 1-2 percet egyutt sutom aztan raontom a besuritett balzsamecetes kevereket es megszorom friss koriander levellel. Tobb edennyel kell dolgozni egyhszerre hogy minden meleg legyen. A gomba atmelegitheto de fontos, hogya krumpli es ahus kb egyszerre legyen kesz. A felig megfott, leitatott krumplit 1 ek olajon forro serpenyoben megsutom, forgatva, minden oldalat mig szep aranyszinu lesz. Atteszem egy talba. a fennmaradt zsiradekon 1 cikk fokhagymat megpiritok, par pillanatig, es rateszem a krumplira. Megszorom friss kakukkfuvel es reszelt parmezannal, finoman osszerazom, es talalom. A megsult husra, meg forron egy kis fuszeres vajat teszek. so es bors izles szerint. Jo etvagyat!
A karfiolt jól megmossuk, forró vízben nagyon rövid ideig főzzük. Vigyázzunk, kemény maradjon, nehogy elpuhuljon! Leszűrjük, kicsit hűlni hagyjuk. Töltelék: A hagymát kevés zsí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt egy kicsit kiklopfolom sózom és borsozom. Közepes lángon kevés olajban megsütöm a húsokat, és kiszedem egy tányérra. A megmaradt zsiradékba megdinszteljük a hagymát, f...
Elkészítési idő: 2-óra Nehézség: KözepesA hagymát apróra vágom, és a húst felkockázom Olajban a hagymát üvegesre párolom, hozzaadom a felkockázott húst,és együtt is párolom kevés ideig Fűszerezem só, bors,kalocsai piro...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA császár húsos felét megkenem a mustárral, bele dörzsölöm a kétféle fűszer keveréket. A bőrös felét lemosom a citromlével, szárazra törlöm, majd meghintem a fokhagymás sóval. A...
Elkészítési idő: 4 Nehézség: Közepes