menu

Családireceptkönyv.hu

Bajor csülök


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 kg sertéscsülök (hátsó )
1 tk só
0.5 teáskanál bors
0.5 fej fokhagyma
1 nagy fej vöröshagyma
4 db babérlevél
2 db leveskocka (húsleves)
1 teáskanál köménymag
2.5 dl sör

1 kg savanyú káposzta
20 dkg füstölt szalonna
3 fej fokhagyma
bors
babérlevél
köménymag
2 dl száraz fehérbor

Elkészítés:


Alaposan megmossuk és megtisztítjuk a csülköket.
Nagy fazékban a sóból, borsból, fokhagymából, vöröshagymából, babérlevélből és a köményből páclevet készítünk annyi vízzel, ami ellepi a csülköket.Ebben 1-2 napot állni hagyjuk.
A leveskocka hozzáadásával és víz pótlásával a páclében lévő csülköt feltesszük 2 -3 órát főni lassú tűzön.
Az előfőzött csülköket zsírozott tepsire fektetjük, és sütőben kezdjük sütni jó 1 órán keresztül. Fél óra elteltével megkenegetjük a sörrel, ettől szép fényes és ropogós lesz a bőre. (Ezek után én még 3-szor kentem még, és a sütés vége előtt 10 perccel a hőfokot 270 fokra kapcsoltam.)
Éles késsel felszeleteljük, és tálaljuk. :)
sütési hőfok: 200°C
A kockákra vágott füstölt szalonnán megpirítunk egy fej apróra vágott vöröshagymát, rátesszük a savanyú káposztát, sóval, borssal, fokhagymával, babérlevéllel, köménymaggal ízesítjük, majd 2 dl száraz fehérborral puhára pároljuk.
A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, és forró olajban megsütjük. A maradék vöröshagymát cikkekre vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, adunk hozzá egy kevés sót, őrölt borsot, aprított fokhagymát, végül összeforgatjuk a sült burgonyával. A káposztát és a burgonyát tálra tesszük, a tetején elrendezzük a ropogósra sült csülköt egészben vagy felszeletelve.

Trükkök, tippek, praktikák:


Német gasztronómia néven a különböző, Németországban uralkodó főzési irányzatokat foglalhatjuk össze. Tehát nincs egybefüggő „német konyha” hiszen minden régió saját, egyedi ételekkel rendelkezik. A déli régiók konyhája, mint Bajorország és „Schwaben” (és gyakran ide sorolható Ausztria és Svájc is) rengeteg hasonlóságot mutat. A délnyugati országrészben erős a francia, a nyugati határvidéken a holland, a keleti végeken a kelet-európai országok konyhájának befolyása.

Bajor csülök

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek, Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fokhagymás-sörös sült oldalas
Fokhagymás-sörös sült oldalas

Az oldalast feldarabolom és fokhagymás sóval valamint ételízesítővel befűszerezem és a hűtőbe teszem minimum fél órára, de inkább több időre. A tepsit kiolajozom és beleteszem az o...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Mézes-mustáros pác sertéshúshoz
Mézes-mustáros pác sertéshúshoz

A hozzávalókat keverd össze egy tálban, a fokhagymát reszeld hozzájuk, és már kész is van maga a pác. Ha rögtön a sütés előtt kened át vele a húst, akkor alaposabban dörgöld be vel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Tarja steak
Tarja steak

A mustárt, a mézet, az olívaolajat összekeverjük, fokhagymával, sóval és borssal ízesítjük. A kb. másfél centi vastag hússzeletek mindkét oldalát megkenjük a páccal, és 24 órát ér...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar /valodi-ciganypecsenye
/valodi-ciganypecsenye

Tarját megmossuk és felszeleteljük. Ha kell klopfolhatjuk is kicsit, de ne vékonyra. Sózzuk, borsozzuk, az összezúzott fokhagymát is rátesszük, lefedve állni hagyjuk (egy éjszakát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk