2 db szűzpecsenye,
5 dkg liszt,
1/2 kávéskanálnyi édes fűszerpaprika,
1-1,5 dkg só,
15 dkg zsír.
A folyó víz alatt megmosott húsról leszedjük a hártyát. A húst kicsavart vizes ruhába göngyöljük és minden oldalára forgatva, húsverővel jól megveregetjük. Olajjal, mustárral megkenegetjük, megpaprikázzuk, 1- 2 órán át pihentetjük. Ekkor megsózzuk, lisztbe forgatjuk és forró zsírban, erős tűzön, lapáttal forgatva, hirtelen megsütjük. A zsírból kivéve, lefedve, melegen tartjuk. A felesleges zsírt leszűrjük. A lábasba fél kávéskanálnyi lisztet teszünk, áthevítjük, 1-2 kanálnyi vízzel felöntve átforraljuk, megsózzuk. A húst felszeleteljük, tálra tesszük, a mártást megszűrve a hús alá öntjük.
Nyomtatás
Lácd fenn!
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felszúratom a hentesnél, vagy mélyedést csinálok a húsba, ahova majd a töltelék kerül ♥Töltelék: A csirkemájat megtisztítom majd pirospaprikás vöröshagymás pörkölt alapr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Nagy vasfazekat (vagy beáztatott cserépedényt) az olajjal kikenek és a lisztel meghintem. 2. A töltelékhez a dagadót megdarálom, összekeverem a nyers, megmosott és kissé lec...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fasírt egy remek dolog, hiszen egyszerű elkészíteni, finom, és tápláló. Ez itt egy egyszerű, finom, és rendkívül ízletes fasírt recept sertéshúsból! Olajon megdinszteljük az apr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű