2 db szűzpecsenye,
5 dkg liszt,
1/2 kávéskanálnyi édes fűszerpaprika,
1-1,5 dkg só,
15 dkg zsír.
A folyó víz alatt megmosott húsról leszedjük a hártyát. A húst kicsavart vizes ruhába göngyöljük és minden oldalára forgatva, húsverővel jól megveregetjük. Olajjal, mustárral megkenegetjük, megpaprikázzuk, 1- 2 órán át pihentetjük. Ekkor megsózzuk, lisztbe forgatjuk és forró zsírban, erős tűzön, lapáttal forgatva, hirtelen megsütjük. A zsírból kivéve, lefedve, melegen tartjuk. A felesleges zsírt leszűrjük. A lábasba fél kávéskanálnyi lisztet teszünk, áthevítjük, 1-2 kanálnyi vízzel felöntve átforraljuk, megsózzuk. A húst felszeleteljük, tálra tesszük, a mártást megszűrve a hús alá öntjük.
Nyomtatás
Dagadó: Elkészítjük a tölteléket, összekeverjük a hozzávalókat: a darált húst, a finomra vágott hagymát és fokhagymát, a nagyobb kockákra vágott szalonnát, a finomra vágott petrez...
Elkészítési idő: 165 perc Nehézség: Közepes1. Sütőedénybe 5 mm-nyi olajat öntünk, felforrósítjuk. Beletesszük a húst, hogy minden oldalát érje az olaj, és 5 perc alatt köröskörül átsütjük, hogy a pórusai bezáruljanak, majd...
Elkészítési idő: 2 3 óra Nehézség: KözepesA húst fölszeleteljük kb 3-4 szeletre .Mustárt, étolajat, sót, őrölt borsot összekeverjük, és bepácoljuk vele a hússzeleteket. Pár órán keresztül pácoljuk, d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst 5 egyenlő részre osztjuk, sózzuk, borsozzuk, majd kicsit kilapítjuk és beletesszük a serpenyőbe A hagymát felaprítjuk és rárakjuk a húspogácsákra. A tojásokat keményr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű