Alaphoz:
1 kg savanyú káposzta(Vecsési)
30-40 dkg füstölt hús
3 db sertés láb
3-4 fej vöröshagyma
3 cikk fokhagyma
zsír
2-3 evőkanál paradicsom püré
2 mokkáskanál tárkony
1 mokkáskanál majoránna
só bors vagy delikát ízlés szerint
piros paprika vagy füstölt piros paprika
Töltelékhez:
1 nagyobb fej savanyú káposzta(Vecsési)
60 dkg darált sertés hús
25 dkg darált füstölt comb
2 dl rizsa
3 db tojás
2-3 mokkáskanál piros paprika vagy füstölt
só bors vagy delikát ízlés szerint
A hagymát megpucoljuk zsíron dinsztelem majd a paradicsom pürét,a fokhagymát és kicsit átmosva a savanyú káposztát ,fűszereket,sertés lábat ,füstölt húst felöntve vizel oda rakom főni kb 1 órát.
A tölteléket én előtte levő este elkészítem másnap csak a tojást adom hozzá,így a húsnak jobb íze lesz mert át járja a fűszer.A húsba a hagymát fokhagymát bele reszelem fűszerezem.
A hasáb savanyú káposztát leveleire szedem,kicsit átmosom.A töltelékkel megtöltöm,ha marad töltelékünk de a káposzta levelünk elfogyott gombócokat csinálunk a maradék húsból.Belehelyezzük óvatosan az apró káposztára és együtt főzzük még vagy 1,5 órát.
1. A megmosott burgonyát héjában sós vízben megfőzzük, majd megtisztítjuk és karikára vágjuk. 2. A hússzeleteket kiveregetjük, sóval, borssal ízesítjük. 3. Serpenyőben vaja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rizst bő vízben 1 ek ételízesítővel megfőzzük. Közben egy másik lángon 1 ek vajon megpároljuk a zöldségkeveréket. Egy harmadikon pedig 2 ek olajon párolt hagymán elkészítjük a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágom és kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. A megfonnyasztott hagymát a darált húshoz öntjük, ráütjük két tojást, belenyomjuk a 3 gerezd fokhagymá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA fűszereket összekavarjuk egyenletesen bevonjuk vele a húst. A húst a rácsra helyezzük 130-150 celsius között sütjük 5 órán át, közben egyszer meg lehet fordítani. Az 5 óra eltelt...
Elkészítési idő: 9 Nehézség: Könnyű