Családireceptkönyv.hu

Töltött karaj


Írta:

Adag: 6-8
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1,5 kg bőrős-csontos hosszúkaraj, egyben
2 dl fehérbor
2 rozmaringág

őrölt bors
a töltelékhez:
20 dkg darált sertéshús
kevés répa
kevés füstölt szalonna
1 kis vöröshagyma
1/2 zöldpaprika
1 kis csokor petrezselyemzöld

őrölt bors

Elkészítés:


A töltelékhez a megtisztított répát lereszeljük, a szalonnát, a hagymát és a paprikát pici kockákra vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk. Mindet a darált húshoz adjuk, majd sóval és borssal ízesítjük.
A megmosott, szárazra törölt húst sózzuk, borsozzuk, a bőrét sűrűn bevagdossuk, és a vastagabb végű csontjára fektetjük. Felülről, a bőre alatt 1 centivel bevágjuk kb. a feléig. A nyílásba töltjük a masszát, majd a töltött húst erős cérnával vagy speciális kötözővel több helyen átkötjük. Magas falú tepsibe vagy sütőtálba helyezzük. 2 dl bort öntünk alá, mellé tesszük a rozmaringot, majd lefedve, 180 fokra melegített légkeveréses sütőben kb. 2-2,5 órát sütjük. Fél óránként megnézzük, a szaftjával meglocsoljuk; ha szükséges, a folyadékot pótoljuk.
Amikor a hús már puha (húshőmérővel vagy hústűvel ellenőrizhetjük), akkor lefedés nélkül, 15-20 perc alatt enyhén körbesütjük. A sütőből kivéve fél órát pihentetjük, majd a csontját eltávolítva szeletekre vágjuk.
Tetszés szerinti körettel fogyasztjuk. Melegen vagy hidegen is tálalhatjuk.

Töltött karaj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Rántott hús
Rántott hús

Első lépésben készítsd elő a húst. Ehhez tisztítsd meg a karajt az igényeid szerint, és vágd kb. 2,5 cm-es, 10-11 dkg-os szeletekre. 2. Klopfold ki a hússzeleteket, kb. 3-4 mm vas...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Vajpuha sertéskaraj fokhagymásan sütőben sütve
Vajpuha sertéskaraj fokhagymásan sütőben sütve

A paradicsompürét, 2 evőkanál olajjal, a zúzott fokhagymával és a fűszerekkel összekeverjük. A húsokat átkenjük a paradicsomos keverékkel, letakarjuk és hűtőben pihentetjük legaláb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Stefánia vagdalt recept
Stefánia vagdalt recept

A lemosott sertéshúst ledaráljuk, majd hozzákeverjük a nyers tojást, a beáztatott és kinyomkodott kukoricakenyeret, sót és az olaj felén megfonnyasztott vöröshagymát, őrölt borsot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk