1 kg sertéskaraj
15 dkg zsír
3 dkg só
10 dkg hagyma
1 csomag petrezselyem
1 üveg lecsó (zöldpaprika, paradicsom
1 pohár tejföl
5 dkg liszt
pirospaprika
A felszeletelt húsból hirtelen sültet készítünk. A kisütött hús zsírjában megfuttatjuk az apróra összevágott hagymát, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a pirospaprikát, egy kevés forró vízzel felöntve a szeleteket visszarakjuk és takaréklángon többszöri rázogatással pároljuk. Amikor félpuha, hozzáadjuk a lecsót (nyáron friss zöldpaprikát, paradicsomot) és tovább pároljuk, szükség szerint egy-egy kis forróvizet öntve alá, amíg megpuhul. Ekkor hozzáöntjük a tejfölt, átforraljuk, és tálaljuk, rizs, makaróni, spagetti, vagy galuska körítéssel.
A tarjaszeleteket alaposan megtisztítjuk, a széleit kicsit bevagdaljuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze. Leitatjuk róla a vizet, majd meghintjük sóval, borssal. Egy tálba kanalazz...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA “zsebbe valókat”, azaz a tölteléket előre elkészítjük: felcsíkozzuk a mozzarellát, a paradicsomot, a fokhagymát, az aszalt paradicsomot, és kikészítjük a sonkát is. A húst...
Elkészítési idő: 100 perc Nehézség: Közepes1. A megtisztított és megmosott malachúst középnagyságú kockákra vágjuk. 2. Személyenként 2 dkg vöröshagymát apróra összevágva zsíron megpárolunk, hozzátesszük a feldarabolt ma...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítjük a húsgolyókat: beáztatjuk a zsemlét a tejbe kb. 10 percre, majd kinyomkodjuk. A húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét. A tojást, a sajtot, a hagymáka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű