Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Magyaros paprikás tejfölös sertés szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertéskaraj
15 dkg zsír
3 dkg só
10 dkg hagyma
1 csomag petrezselyem
1 üveg lecsó (zöldpaprika, paradicsom
1 pohár tejföl
5 dkg liszt
pirospaprika

Elkészítés:


A felszeletelt húsból hirtelen sültet készítünk. A kisütött hús zsírjában megfuttatjuk az apróra összevágott hagymát, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a pirospaprikát, egy kevés forró vízzel felöntve a szeleteket visszarakjuk és takaréklángon többszöri rázogatással pároljuk. Amikor félpuha, hozzáadjuk a lecsót (nyáron friss zöldpaprikát, paradicsomot) és tovább pároljuk, szükség szerint egy-egy kis forróvizet öntve alá, amíg megpuhul. Ekkor hozzáöntjük a tejfölt, átforraljuk, és tálaljuk, rizs, makaróni, spagetti, vagy galuska körítéssel.

Magyaros paprikás tejfölös sertés szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Temesvári sertéstokány
Temesvári sertéstokány

A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Göngyölt zöld fűszeres malaccsászár
Göngyölt zöld fűszeres malaccsászár

A malac bőrős felét éles késsel sűrűn beirdaljuk, és a hús mindkét oldalát nagyon alaposan megsózzuk, megborsozzuk. A húsos oldalát egyenletesen megszórjuk a fűszerkeverékkel. F...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tamás
Fasírt
Fasírt

A zsemlét beáztatjuk és jól kicsavarjuk. A vöröshagymát kevés olajon egy serpenyőben üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát. A hagymákat hagyjuk kihülni, majd összekeverjü...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojással töltött fasírt rúd
Tojással töltött fasírt rúd

A tojásokat keményre főzzük, hideg víz alatt hagyjuk kihűlni. Majd eltávolítjuk a héjukat. A darált húst egy tálba öntjük, hozzáadjuk a nyers tojásokat, a zsemlemorzsát, a fűszer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk