Családireceptkönyv.hu

Magyaros paprikás tejfölös sertés szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg sertéskaraj
15 dkg zsír
3 dkg só
10 dkg hagyma
1 csomag petrezselyem
1 üveg lecsó (zöldpaprika, paradicsom
1 pohár tejföl
5 dkg liszt
pirospaprika

Elkészítés:


A felszeletelt húsból hirtelen sültet készítünk. A kisütött hús zsírjában megfuttatjuk az apróra összevágott hagymát, hozzáadjuk a finomra vágott petrezselymet és a pirospaprikát, egy kevés forró vízzel felöntve a szeleteket visszarakjuk és takaréklángon többszöri rázogatással pároljuk. Amikor félpuha, hozzáadjuk a lecsót (nyáron friss zöldpaprikát, paradicsomot) és tovább pároljuk, szükség szerint egy-egy kis forróvizet öntve alá, amíg megpuhul. Ekkor hozzáöntjük a tejfölt, átforraljuk, és tálaljuk, rizs, makaróni, spagetti, vagy galuska körítéssel.

Magyaros paprikás tejfölös sertés szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mustárban pácolt serpenyős tarja
Mustárban pácolt serpenyős tarja

A tarjaszeleteket alaposan megtisztítjuk, a széleit kicsit bevagdaljuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze. Leitatjuk róla a vizet, majd meghintjük sóval, borssal. Egy tálba kanalazz...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zsebes karaj recept
Avatar Borbély László Kedvelnék
Zsebes karaj recept

A “zsebbe valókat”, azaz a tölteléket előre elkészítjük: felcsíkozzuk a mozzarellát, a paradicsomot, a fokhagymát, az aszalt paradicsomot, és kikészítjük a sonkát is. A húst...

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Comb - Malacpörkölt - OK
Comb - Malacpörkölt - OK

1. A megtisztított és megmosott malachúst középnagyságú kockákra vágjuk. 2. Személyenként 2 dkg vöröshagymát apróra összevágva zsíron megpárolunk, hozzátesszük a feldarabolt ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Olasz paradicsomos húsgombóc spagettivel
Olasz paradicsomos húsgombóc spagettivel

Elkészítjük a húsgolyókat: beáztatjuk a zsemlét a tejbe kb. 10 percre, majd kinyomkodjuk. A húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a kinyomkodott zsemlét. A tojást, a sajtot, a hagymáka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk