menu

Családireceptkönyv.hu

Karaj tejfölös szaftos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 evőkanál sertészsír
5 szelet sertéskaraj (csont nélküli)
10 csipet só
5 csipet fehérbors (őrölt)
5 csipet köménymag (őrölt)
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika (őrölt)
400 ml víz
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
250 g tejföl (20%-os)
100 ml 1,5%-os tej

Elkészítés:


A húsok szélét egy késsel kb. 1 cm mélyen bevagdossuk, majd kissé kiklopfoljuk.

A húsok mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.

Egy edényben felhevítjük a zsírt és a húsok mindkét oldalát hirtelen megsütjük.

Az edényt lehúzzuk a tűzről, a megsült húsokat egy tányérra szedjük.

A fokhagymát a fennmaradó zsiradékba reszeljük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Alaposan elkeverjük, felöntjük vízzel, majd visszahelyezzük az edénybe a hússzeleteket. Közepesnél kicsit alacsonyabb lángon puhára főzzük.

Amikor a hús megpuhult kivesszük az edényből. Egy tálkában elkeverjük a lisztet a tejföllel és egy pár kanál szafttal.

A tejfölös keveréket az edénybe öntjük, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Ha túl sűrűnek találjuk a szaftot, tehetünk bele egy kevés tejet. Nekem kb. 100 ml kellett bele. Ha szükségét érezzük még sózhatjuk. Visszahelyezzük az edénybe a húst, majd még egyet forralunk rajta.

Főtt tésztával tálalhatjuk az elkészült tejfölös húst.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://aprosef.hu/tejfolos_hus_recept

Karaj tejfölös szaftos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zoltán
BBQ Oldalas
BBQ Oldalas

Az oldalast megmossuk, szárazra töröljük majd pedig lehártyázzuk. A lehártyázott oldalast megkenjük alma ecettel (vagy bármilyen más gyenge ecettel), majd az összekevert rub-bal be...

Elkészítési idő: 8
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Körömpörkölt
Körömpörkölt

A körmöket hosszában kettévágtuk, a csülköket kb. 3 cm­es karikára vágtuk, ill. fűrészeltük, majd alaposan megmostam a húsokat. A nagy vaslábosba tettem a zsírt, üvegesre pirított...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bakonyi szelet
Bakonyi szelet

A felszeletelt húst sózom, borsozom, lisztbe mártom és forró olajban mindkét oldalán megpirítom. Kiszedem a serpenyőből, majd belerakom a felkockázott bacon-t, hagymát, fokhagymát....

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Grillezett nyárs
Grillezett nyárs

A sertésszüzet lehártyázom. Kisebb darabokra vágom. Az összedarabolt húsra teszek friss rozmaringot, megszórom a fűszerkeverékkel, egy kis olajat ráöntve összekeverem és hagyom egy...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk