Családireceptkönyv.hu

Karaj tejfölös szaftos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 evőkanál sertészsír
5 szelet sertéskaraj (csont nélküli)
10 csipet só
5 csipet fehérbors (őrölt)
5 csipet köménymag (őrölt)
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika (őrölt)
400 ml víz
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
250 g tejföl (20%-os)
100 ml 1,5%-os tej

Elkészítés:


A húsok szélét egy késsel kb. 1 cm mélyen bevagdossuk, majd kissé kiklopfoljuk.

A húsok mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.

Egy edényben felhevítjük a zsírt és a húsok mindkét oldalát hirtelen megsütjük.

Az edényt lehúzzuk a tűzről, a megsült húsokat egy tányérra szedjük.

A fokhagymát a fennmaradó zsiradékba reszeljük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Alaposan elkeverjük, felöntjük vízzel, majd visszahelyezzük az edénybe a hússzeleteket. Közepesnél kicsit alacsonyabb lángon puhára főzzük.

Amikor a hús megpuhult kivesszük az edényből. Egy tálkában elkeverjük a lisztet a tejföllel és egy pár kanál szafttal.

A tejfölös keveréket az edénybe öntjük, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Ha túl sűrűnek találjuk a szaftot, tehetünk bele egy kevés tejet. Nekem kb. 100 ml kellett bele. Ha szükségét érezzük még sózhatjuk. Visszahelyezzük az edénybe a húst, majd még egyet forralunk rajta.

Főtt tésztával tálalhatjuk az elkészült tejfölös húst.

Trükkök, tippek, praktikák:


Karaj tejfölös szaftos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fokhagymás-csípős sertéstarja 2
Fokhagymás-csípős sertéstarja 2

A tarjaszeleteket egy kicsit kiklopfoljuk, az inas részeket bevagdossuk. a hússzeleteket bedörzsöljük sóval, borssal, flkekken fűszerrel, chilivel, és a fokhagymával. Öntünk rá e...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
Oldalas - Sült oldalas 5 - OK
Oldalas - Sült oldalas 5 - OK

1. A legjobb sült hús agyagedényben készül, puha, ugyanakkor pirosra sült, átjárják az ízek. 2. Érdemes befűszerezni egy nappal előbb, só, bors, valamilyen fűszerkeverék, most...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pörkölt tarjából bográcsban
Pörkölt tarjából bográcsban

A húst alaposan megtisztítjuk, ha van rajta nagyon zsíros rész, azt esetleg eltávolítjuk és felkockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát, a paprikát kockára, a paradic...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás-búbos karaj
Gombás-búbos karaj

A karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk,borsozzuk,grillfűszerrel megszórjuk. A hússzeleteket lisztbe forgatjuk és serpenyőben, kevés vajon elősütjük majd a maradék zsiradékkal együtt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk