Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Karaj tejfölös szaftos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 evőkanál sertészsír
5 szelet sertéskaraj (csont nélküli)
10 csipet só
5 csipet fehérbors (őrölt)
5 csipet köménymag (őrölt)
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál pirospaprika (őrölt)
400 ml víz
2 evőkanál búzaliszt (BL55)
250 g tejföl (20%-os)
100 ml 1,5%-os tej

Elkészítés:


A húsok szélét egy késsel kb. 1 cm mélyen bevagdossuk, majd kissé kiklopfoljuk.

A húsok mindkét oldalát ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel.

Egy edényben felhevítjük a zsírt és a húsok mindkét oldalát hirtelen megsütjük.

Az edényt lehúzzuk a tűzről, a megsült húsokat egy tányérra szedjük.

A fokhagymát a fennmaradó zsiradékba reszeljük, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Alaposan elkeverjük, felöntjük vízzel, majd visszahelyezzük az edénybe a hússzeleteket. Közepesnél kicsit alacsonyabb lángon puhára főzzük.

Amikor a hús megpuhult kivesszük az edényből. Egy tálkában elkeverjük a lisztet a tejföllel és egy pár kanál szafttal.

A tejfölös keveréket az edénybe öntjük, majd folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Ha túl sűrűnek találjuk a szaftot, tehetünk bele egy kevés tejet. Nekem kb. 100 ml kellett bele. Ha szükségét érezzük még sózhatjuk. Visszahelyezzük az edénybe a húst, majd még egyet forralunk rajta.

Főtt tésztával tálalhatjuk az elkészült tejfölös húst.

Trükkök, tippek, praktikák:


Karaj tejfölös szaftos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Diéta
Karaj paprikás-tejfölös szószban (Zóna)
Karaj paprikás-tejfölös szószban (Zóna)

Vágd kisebb darabokra a paprikát, hagymát, fokhagymát pirítsd meg forró olíva olajon. Ezután önts alá egy pohár vizet és a tejfölt. Adj hozzá vegetát, párold 10 percet, majd jól t...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kitti
Eszterházy-tokány
Eszterházy-tokány

◾️A húst felkockázzuk és megmossuk. ◾️A hagymát is kockára vágjuk, az olajon megpirítjuk. ◾️A húst hozzáadva azt is fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadunk 300 ml bort, a sót, a...

Elkészítési idő: 130 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Mamika
Vadas sertéshussal
Vadas sertéshussal

A zsírt egy nagy lábasba tesszük, erre ráreszeljük a megtisztított, megmosott répákat, hagymát. Én nem szeretem turmixolva, a négy oldalú reszelő citrom reszelőjén szoktam lere...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sült sertéshasaalja birsalmával marinálva
Sült sertéshasaalja birsalmával marinálva

Pácolás Lereszeljük a fél birsalmát. Összekeverjük a sóval, szeletelt fokhagymával, fűszerrel, olajjal. A masszát a téglalap alakú, bőrös, zsíros hús tetejére kenjük. Elegáns heng...

Elkészítési idő: 200 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk