menu

Családireceptkönyv.hu

Főtt füstölt csülök


Írta:

Elk. idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 minél húsosabb füstölt hátsó csülök,
2 nagyobb vöröshagyma,
2 babérlevél,
1 kávéskanál szemes bors,
5-6 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:


A csülköt megmossuk, átkapargatjuk, hogy a bőre tiszta, hibátlan legyen, majd annyi hideg vízben, amennyi éppen ellepi az egész hagymával és a fűszerekkel együtt kis lángon főzni kezdjük. A főzési idő a csülök súlyának kb. másfélszerese (2 kg-os csülöknél 3 óra). Akkor jó, ha a csontot el lehet fordítani a húsban. Főzés közben az elpárolgó vizet pótoljuk.
A kész csülök melegen körettel vagy főzelékfeltétként, hidegen salátával, hidegtálon, szendvicsfeltétként fogyasztható. A főzővíz felhasználásával remek bab- vagy lencselevest készíthetünk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha a csülök nagyon száraz vagy túl füstízűnek, esetleg sósnak tűnik, a főzést megelőző este áztassuk be annyi vízbe, amennyi ellepi, főzés előtt az áztatóvizet öntsük le, és a továbbiakban járjunk el a recept szerint.

Főtt füstölt csülök

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Tepsis krumpli
Karaj - Tepsis krumpli

1. A tepsit kikenjük zsírral vagy olajjal. 2. A tepsi aljára nyers szeletelt burgonyát rakunk, majd erre tesszük a kiklopfolt, sózott húst, aminek mindkét oldalát megkentük bors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Töltött dagadó ( Andi receptje)
Töltött dagadó ( Andi receptje)

A dagadóba kézzel mélyedést csinálok ahova majd a töltelék kerül A csirkemájat megtisztítom (kb.20 dkg-t félre teszek) a többit pirospaprikás vöröshagymás pörkölt alapra odatesze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Raguval töltött batyu
Raguval töltött batyu

A felszeletelt karajt vékonyra kiveregetjük. A kockára vágott gombát, sonkát lepirítva tojással, sajttal megkötjük. A szelet húsokat a raguval betöltve batyuszerűen összefogjuk, hú...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Oldalas - Gödöllői rakott oldalas
Oldalas - Gödöllői rakott oldalas

1. A megmosott, 8 darabra vágott, megsózott oldalast az olajon süssük pirosra a fokhagymával, majd egy kevés vízzel pároljuk puhára. 2. A megtisztított, felszeletelt burgonyát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk