Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

maffiagolyó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A húsgolyókhoz
500g darált hús, marha, sertés vegyesen
1 tojás
20g apró szemű zabpehely
1 kisebb fej vörös hagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál Worcestershire szósz (elhagyható)
oregano
bors

olaj a sütéshez

A szószhoz
500ml natúr paradicsomlé
4 nagyobb paradicsom
(vagy ezek helyett 2x400g hámozott, kockázott paradicsom paradicsomlében)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olaj
csipet nyírfacukor, ha a paradicsomlé savanyú lenne

Elkészítés:


A vöröshagymát finom reszelőn egy keverőtálba reszeltem (így sütés közben nem potyog ki). Beletettem a darált húst, tojást, zabpelyhet, zúzott fokhagymát, fűszereztem és alaposan összekevertem. Ha a hús nedvesebb, igényelhet több zabpelyhet, de érdemes vele csínján bánni, hogy finom szaftos legyen a gombóc.
Míg a hús pihent, elkészítettem a szószt. A hagymát finomra vágtam, kevés olajon üvegesre dinszteltem, majd felöntöttem a paradicsomlével. Az egész paradicsomokat forró vízbe dobtam, lehúztam a héjukat, majd felkockázva a szószhoz adtam. Miután felforrt, lefedve, lassú tűzön sűrítettem.
A húsból vizes kézzel diónyi gombócokat formáztam. Egy serpenyőben ujjnyi olajat hevítettem, a golyókat aranybarnára sütöttem és papírtörlőre tettem.
A húsgombócokat beleraktam a paradicsomba, pár percig együtt főztem őket, majd hozzáadtam a zúzott fokhagymát és kicsit édesítettem. Al dente durum spagettivel tálaltam.

maffiagolyó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csaba
Mátrai borzas
Mátrai borzas

A karajt kiklopfoljuk sóval, borssal, ízesítjük. A palacsinta tésztába mártott húsokat forró olajban kisütjük. A kisült húsokat tepsibe rakjuk tetejére tejfölt, és reszelt sajtot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött hasaalja szalonnarolád
Töltött hasaalja szalonnarolád

A hasaalja szalonna bőrét éles késsel bevagdosom, besózom, borsozom, megszórom majorannával. Elkészítem a tölteléket: a zsemléket beáztatom, kinyomkodom és egy tálban hozzáteszem a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar VESEVELŐ
VESEVELŐ

A vesét kettévágjuk és az eres részektől alaposan megtisztítjuk. Főzés előtt jó fél órával a megtisztított vesét beáztatjuk. Ne ijedjünk meg, van egy érdekes szaga, de ez az ázt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kitti
Fokhagymás tarja
Fokhagymás tarja

◾️A húst vágjuk kisujjnyi vastag szeletekre és kicsit klopfoljuk ki. ◾️Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. ◾️A páchoz öntsük egy tálba az olajat, adjuk hozzá a mustárt, a présel...

Elkészítési idő: 3,5 óra + pihen
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk