Családireceptkönyv.hu

Pásztortáska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Csicseriliszt
Tápióka
Darált hús
Só,bors,kömény,kurkuma
Sárgarépa
Cékla
1 gerezd fokhagyma
Rozmaring,kakukkfű,oregano,bazsalikom,borsikafű,majoranna
Kacsazsír

Elkészítés:


1. Darált húst dinsztelt hagymán megsütöttem, fűszereztem (só, bors, köménymag, picike kurkuma)
2. Közben elkészítettem a kencét: kb. 3 nagyobb sárgarépát és ugyanennyi mennyiségű céklát megtisztítottam, nagyon apróra vágtam és kevés zsiradékon megsütöttem. Picike vizet is adtam hozzá. Mikor már egész puha volt a zöldség, fűszereztem: só, egy gerezd fokhagyma, friss fűszernövények: rozmaring, kakukkfű, oregano, bazsalikom, borsika, majoranna. Az egészet pépessé turmixoltam.
3. Elkészítettem a palacsintákat (csicseriliszt+tápióka).
Mikor ezekkel elkészültem, összeállítottam a táskákat: a tésztát megkentem a céklás-répás krémmel és megszórtam a husival, majd háromszögbe hajtottam. Enyhén kizsírozott formába tettem a pásztortáskákat és a tetejüket is vékonyan megkentem kacsazsírral. Forró sütőben összesütöttem, a teteje finom ropogós lett.
Salátaágyon tálaltam.

Trükkök, tippek, praktikák:


Palacsinta:3/4 csicseriliszt,1/4 tápióka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Egybefasírt Sárkány módra
Egybefasírt Sárkány módra

A darált húst összekeverem a tojással, fûszerezem, belereszelem a hagymát, foghagymát és a hámozott, nyers burgonyát is. Belerakom az apróra vágott petrezselymet és jól összedolgoz...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Bolognai húsgolyó
Bolognai húsgolyó

A darált húst, a nyers rizst, az apróra vágott hagymát, az összenyomott fokhagymát a tojással és a fűszerekkel összekeverjük. A keverékből kanál segítségével gombócokat formázunk (...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyával rakott sertésszelet
Burgonyával rakott sertésszelet

A burgonyákat héjában főzzük meg, ha kihűlt pucoljuk meg, és karikázzuk fel. ( nem kell teljesen puhára főzni ) A karajt szeleteljük fel, klopfoljuk ki, de ne túl vékonyra. Sózzuk...

Elkészítési idő: 70 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk