Családireceptkönyv.hu

Pásztortáska


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Csicseriliszt
Tápióka
Darált hús
Só,bors,kömény,kurkuma
Sárgarépa
Cékla
1 gerezd fokhagyma
Rozmaring,kakukkfű,oregano,bazsalikom,borsikafű,majoranna
Kacsazsír

Elkészítés:


1. Darált húst dinsztelt hagymán megsütöttem, fűszereztem (só, bors, köménymag, picike kurkuma)
2. Közben elkészítettem a kencét: kb. 3 nagyobb sárgarépát és ugyanennyi mennyiségű céklát megtisztítottam, nagyon apróra vágtam és kevés zsiradékon megsütöttem. Picike vizet is adtam hozzá. Mikor már egész puha volt a zöldség, fűszereztem: só, egy gerezd fokhagyma, friss fűszernövények: rozmaring, kakukkfű, oregano, bazsalikom, borsika, majoranna. Az egészet pépessé turmixoltam.
3. Elkészítettem a palacsintákat (csicseriliszt+tápióka).
Mikor ezekkel elkészültem, összeállítottam a táskákat: a tésztát megkentem a céklás-répás krémmel és megszórtam a husival, majd háromszögbe hajtottam. Enyhén kizsírozott formába tettem a pásztortáskákat és a tetejüket is vékonyan megkentem kacsazsírral. Forró sütőben összesütöttem, a teteje finom ropogós lett.
Salátaágyon tálaltam.

Trükkök, tippek, praktikák:


Palacsinta:3/4 csicseriliszt,1/4 tápióka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kaporszószos húsgombóc, pirított zöldséges tésztával
Kaporszószos húsgombóc, pirított zöldséges tésztával

Sertéscombot (1 kg) használtam, amit kétszer ledaráltam, egy fej vöröshagymával és 4 cikk fokhagymával együtt.A húst fűszereztem sóval, borssal, fűszerpaprikával, őrölt köménnyel....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hortobágyi palacsinta recept
Hortobágyi palacsinta recept

Előkészítés: Az anyagokból palacsintatésztát keverünk. A tésztából 8-10 palacsintát sütünk. A hagymákat apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Elkészítés: Az olajon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Adrien
Vadas
Vadas

A vajat megolvasztom és megpirítom rajta a húst, majd egy kis vízzel puhára főzöm. Fűszerezem. (babérlevél, fehér bors, só) Zöldséget, sárgarépát megpucolom és feldarabolom. Kis s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Omlós sertéstarja
Omlós sertéstarja

A húst megmossuk, papírtörlőn leitatjuk a vizet és frissen darált fekete borssal beszórjuk. A mustárt összekeverjük az egyik evőkanál olívaolajjal és bekenjük a hússzeleteket. Fr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk