6-8 szelet sertéscomb (természetesen csirkemellből is készíthető)
4-5 szem közepes krumpli
5-6 ek. liszt
3 tojás
4-5 cikk fokhagyma (ízlés szerinti mennyiség)
só
bors
vegeta
Tálaláshoz:
reszelt kemény sajt
tejföl
A hússzeleteket kiklopfoljuk és elkészítés előtt egy nappal bepácoljuk - hagymakarikákkal soronként összerakjuk, enyhén borsozzuk és olajjal meglocsolva, lefolpackozva a hűtőbe tesszük.
Másnap kihámozzuk a szeleteket a hagymából és megsózzuk. Megforgatjuk a lisztben.
Lereszeljük a krumplit, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a reszelt fokhagymát, vegetát, lisztet és a tojást. Ebbe a tócsni masszába forgatjuk a hússzeleteket, egyik oldalát jól belenyomkodva a masszába, közepesen forró olajba rakjuk és rákanalazunk egy adagot a hús felső oldalára. Közepes tűznél kicsit kisebb hőnél sütjük, hogy a hús megpuhuljon, a krumplis rész pedig ne piruljon meg túlzottan. Az aranybarnára sült borzaskákat papírkendőn lecsöpögtetjük az olajtól.
Tejföllel és reszelt sajttal szórva tálaltam. Tetszés szerinti körettel lehet fogyasztani.
A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéshúst megmossuk, majd hat szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. Két evőkanál olívaolajba belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd a sót és a borsot. Ezzel átkenjük a hússzeleteket...
Elkészítési idő: 40-50 perc Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A kolbászt a paprikákkal együtt szeletekre vágjuk. A kiterített hússzeletek egyik oldalára, 1-1 sajtszeletet, két-három szelet kolbászt é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltötthús sütése 190 C fokos sütőben 40 - 45 perc légkeverés módban alufóliába göngyölve. Ezek után már fólia nélkül 10 perc 230 C fokos ütőben úgyszintén légkeverés módban. A g...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Nehéz