Családireceptkönyv.hu

Sertéssült (ahogy én csináltam)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



4 - 5 szelet Sertés karaj,
vagy csirkemell,
Kicsit kiverni, otthonlévő fűszerrel bekenni, vagy amit szeretsz. Én sóztam, borsoztam, grillfűszerrel bekentem.

Elkészítés:


Kicsit hagytam állni, majd mindkét oldalát 2-2 percig sütöttem
Burgonyát megfőztem, a tepsibe lereszeltem, sóztam és reszelt fokhagymát szórtam rá rétegenként. Amiben a hús sült apróra vágott vörös és fokhagymát pirítottam, és apróra vágott paradicsomot addig pároltam, amíg pépes lett. Időnként kis vizet adtam hozzá, majd ráöntöttem a krumplira. Tetejére raktam a hússzeleteket és mustárral elkever 3 dl tejszint öntöttem rá. Kb. 40 percit 180 C sütöttem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Debrői fojtott(Ízőrzők Aldebrő)
Debrői fojtott(Ízőrzők Aldebrő)

A sertéscombot kockákra vágjuk, a vöröshagymát felaprítjuk. Két evőkanálnyi zsírt egy nagyobb lábasban felolvasztunk, ebben üvegesre pároljuk a hagymát. Egy deci vízzel felenged...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar A tökéletes főtt sonka receptje -nagyon ízletes és p
A tökéletes főtt sonka receptje -nagyon ízletes és p

A sonkát hideg vízbe tesszük és hagyjuk állni egy éjszakán keresztül. Ezután egy edénybe tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, ami bőven ellepi. A vöröshagymát meghámozzuk és eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Máj - Gombás pirított máj - OK
Máj - Gombás pirított máj - OK

1. A megdinsztelt hagymára dobjuk a paradicsomot, a májat és addig pirítjuk, amíg megváltozik a színe a májnak. 2. Megszórjuk pirospaprikával, kevés vízzel felöntjük és a só ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA
HORTOBÁGYI HÚSOS PALACSINTA

Két evőkanál olajat hevítünk. Megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát. Beletesszük a darált húst, és állandóan kevergetve megpirítjuk. Amikor a húsdarabok itt-ott barnulni kezd...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk