menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött krumpli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb. 8 db közepes nagyságú krumpli
kb. fél kg darálthús
kisebb vöröshagyma
1 teáskanál pirospaprika
3 db tojás
1 pohár tejföl
szelet sajt, vagy trapista sajt
só, bors, köménymag

Elkészítés:


A krumplikat kicsit megmossuk, s héjával együtt megfőzzük. Ha megfőtt, akkor leöntjük róla
a vizet, s késsel leszedegetjük a héját, ez nagyon gyorsan megy. A krumplikat hosszában
kettévágjuk, s minden fél szem krumpli alját kicsit levágjuk egyenesre, hogy tálra tudjuk tenni,
majd teáskanál segítségével kivájjuk a belsejét, s kicsit megsózzuk. Amíg főnek a krumplik,
addig 2 db tojást megfőzünk, közben olajon megpirítjuk a vöröshagymát, s rádobjuk a darálthús.
Megsózzuk, borsozzuk, köménymagot is szórunk rá, s addig keverjük, (kb. 15 perc) amíg
nagyjából megpárolódik, megsül a darálthús. Ekkor még 1 teáskanál pirospaprikát is rászórunk,
eggyet keverjük, s kész. Elzárjuk alatta a gázt, s a megmaradt krumplik belsejét apró kockákra
vágjuk, s hozzászórjuk a darálthúshoz, valamint 1 egész nyers tojást is hozzákeverünk. Utána
a 2 db főttojást apróra összekockázzuk, s azt is hozzákeverjük. Ezt a tölteléket beletöltjük
minden fél krumpliba, majd egy kis tejfölt rakunk rá, a tejfölre jön a sajt, akár szeletsajt, de
síma trapista sajtot is reszelhetünk a töltelék tetejéres, s mehet az előmelegített sütőbe.

Közepes lángon kb. 25-30 percig sütjük, s készen is van...
Köret nem fontos hozzá, mivel ott a krumpli köretnek...

Töltött krumpli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: András
SZAFTOS, FŰSZERES HÚSGOLYÓK SÜTŐBEN SÜTVE
SZAFTOS, FŰSZERES HÚSGOLYÓK SÜTŐBEN SÜTVE

A sokféle zöldfűszer a húsgolyó lelke, de érdemes bele chilit is keverni, hogy picit csípős, pikáns legyen. Be kell vallanom, nem vagyok sem fasírt-, sem húsgolyórajongó, mindig ú...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fóliában sült töltött fasírttekercs
Fóliában sült töltött fasírttekercs

A zsemlét vagy kenyeret beáztatjuk langyos vízbe. A hagymát megpucoljuk, apró kockákra vágjuk, a zsírban üvegesre pároljuk. A darált húsba beletesszük a kinyomkodott zsemlét, a h...

Elkészítési idő: 60-120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Darálthússal töltött göngyölt karaj
Darálthússal töltött göngyölt karaj

Először a húsokat kikloffoljuk és megsózzuk enyhén, ezután a darált húst belerakjuk egy edénybe és fűszerezzük egy kicsi vegetával, apróra vágott petrezselyem zölddel és kockára vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szilvia
Gombával töltött göngyölt hús
Gombával töltött göngyölt hús

A húst fölszeleteljük, és vékonyra kiklopfoljuk. Vegetával fűszerezzük, vigyázva, hogy ne sózzuk el vele az ételt. A gombát tisztítjuk, majd tetszőlegesen fölvágjuk. Majd a hagymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk