Családireceptkönyv.hu

Bőrös sertéskaraj sült burgonyával


Írta:

Elk. idő: 1 óra 20 perc
Adag: 4.-.6 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


» 1 kg sertéskaraj
» só, bors
» rozmaring
» 1 db paradicsom
» 1 dl alaplé
» 5-6 gerezd fokhagyma
» vöröshagyma
» 1 kg krumpli
» olívaolaj
» 5 dkg vaj

Elkészítés:


A karaj csontját egy bárd segítségével vágjuk be, majd egy filézőkéssel fejtsük le a húsról. A bőrös zsíros részt irdaljuk be, és sózzuk meg alaposan. Ha több időnk van, áztassuk be 4-5 órára sós páclébe a karajt. A pácléhez 3 liter vízben keverjünk el 25 dkg sót.
Rakjuk forró, 230 fokos sütőbe és pirítsuk hólyagosra a karajt.

Közben a megmosott krumplit hámozás nélkül, felkarikázzuk és egy tűzálló tálba rendezzük. A vöröshagymát meghámozzuk, félbevágjuk és felkarikázzuk, ez szintén mehet a tűzálló tálba a krumplira a megroppantott fokhagyma gerezdekkel együtt. Megszórjuk friss rozmaringgal és meglocsoljuk bőven olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk, belekarikázunk egy paradicsomot és rákenünk egy kocka puha vajat.
Felöntjük az alaplével és jól elkeverjük.

Mikor a karaj már megpirult óvatosan tegyük át a hagymás krumplira és 180 fokos sütőben további 25-30 percig süssük.

Ha elkészült, a sütőből kivéve, szeletelés előtt hagyjuk állni 20 percet, majd gyömbéres almakompóttal kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


A trükk k 15-20 percig magas hőfokon sütjük a malac karajt 230 C fokon ha felhólyagosodott akkor levesszük 180 C fokra csökkentem és 30 percig még a tepsis buronyával együtt sütni

Bőrös sertéskaraj sült burgonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sertésflekken édesburgonyával, zöldségekkel sütve
Sertésflekken édesburgonyával, zöldségekkel sütve

A lapockát (lehet akár tarjából is) szeletekre vágjuk, befűszerezzük (én Flekken fűszersót használtam) és egy picit kiolajozott tepsi aljára fektetjük. Erre szórjuk a felcsíkozot...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Közepes
share
Tarja - Hagymás-szalonnás göngyölt tarja - OK
Tarja - Hagymás-szalonnás göngyölt tarja - OK

1. A sertéstarját kiklopfoljuk, majd minkét oldalát sóval, borssal, pirospaprikával bekenjük. 2. Az apróra felszeletelt hagymából, fokhagymából és szalonnából kb. egy csipetnyit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Pásztorborda - OK
Karaj - Pásztorborda - OK

1. A megmosott burgonyát héjában sós vízben megfőzzük, majd megtisztítjuk és karikára vágjuk. 2. A hússzeleteket kiveregetjük, sóval, borssal ízesítjük. 3. Serpenyőben vaja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Óvári sertésszelet
Óvári sertésszelet

A hagymát apróra a gombát szeletekre vágjuk. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk grillfűszerrel és kevés vajon elősütjük. A vöröshagymát vajon megdinsztel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk