menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött karaj (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1-1,5 kg sertéskaraj egyben
10-15 vékony szelet házi szalonna
pár karika házi kolbász
1 vöröshagyma karikázva
6-7 evőkanál mustár (adalékanyagmentes legyen!)
só, bors, kakukkfű, majoranna, bazsalikom

Elkészítés:


A csont nélküli karajt mosd meg és vagdosd be úgy, mintha szeletelnéd, de vigyázz rá, hogy ne vágd át teljesen az alját, maradjon egyben. A szeletek között töltsd meg szalonnával, hagymával, kolbásszal. Fűszerezd be alaposan, majd kend be az egészet jó alaposan sok mustárral.
Fogj egy magasabb falú tepsit, rakj bele alufóliát úgy, hogy majd az egész karajt bele tudd csomagolni. Rakd is át ide a megtöltött karajt, majd csomagold bele az alufóliába, öntsd fel vízzel (kb. a tepsi negyedéig) és rakd be a sütőbe. Először légkeveréses, 170 fokos sütőben süsd 90 percig, majd óvatosan egy villával bontsd le róla az alufóliát és 180 fokon süsd még újabb 20-30 percig, hogy megpiruljon. Közben kacsazsírral is meg lehet locsolni párszor, hogy ne száradjon ki a hús.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://www.szer-etet.hu/toltott_karaj_dijoni_tojaskremes_gombas_cukkinive

Töltött karaj (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fokhagymás karaj zsenge zöldborsóval párolt rizzsel
Fokhagymás karaj zsenge zöldborsóval párolt rizzsel

A hússzeleteket besózom, borsozom, a zsírt megforrósítom és átsütöm rajta mindkét oldalukat. Hozzáteszem az apróra vágott fokhagymát, öntök hozzá kevés vizet és fedő alatt párolom,...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Natúr szelet foghagymás tojással
Natúr szelet foghagymás tojással

A megtisztított kemény tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kivesszük és villával alaposan összetörjük. Három gerezd pépesre tört fokhagymával, a vajjal, két evőkanál tejföllel, sóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
TÖLTÖTT PAPRIKA
TÖLTÖTT PAPRIKA

A zöldpaprika magházát eltávolítjuk, az ereket kiskanállal kikaparjuk és jól megmossuk. A rizst félpuhára fűzzük és lehűtjük. A húst megsózzuk, fűszerezzük és a finomra vágott, zsí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Boszporusz csirkemáj
Boszporusz csirkemáj

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk