1-1,5 kg sertéskaraj egyben
10-15 vékony szelet házi szalonna
pár karika házi kolbász
1 vöröshagyma karikázva
6-7 evőkanál mustár (adalékanyagmentes legyen!)
só, bors, kakukkfű, majoranna, bazsalikom
A csont nélküli karajt mosd meg és vagdosd be úgy, mintha szeletelnéd, de vigyázz rá, hogy ne vágd át teljesen az alját, maradjon egyben. A szeletek között töltsd meg szalonnával, hagymával, kolbásszal. Fűszerezd be alaposan, majd kend be az egészet jó alaposan sok mustárral.
Fogj egy magasabb falú tepsit, rakj bele alufóliát úgy, hogy majd az egész karajt bele tudd csomagolni. Rakd is át ide a megtöltött karajt, majd csomagold bele az alufóliába, öntsd fel vízzel (kb. a tepsi negyedéig) és rakd be a sütőbe. Először légkeveréses, 170 fokos sütőben süsd 90 percig, majd óvatosan egy villával bontsd le róla az alufóliát és 180 fokon süsd még újabb 20-30 percig, hogy megpiruljon. Közben kacsazsírral is meg lehet locsolni párszor, hogy ne száradjon ki a hús.
http://www.szer-etet.hu/toltott_karaj_dijoni_tojaskremes_gombas_cukkinive
A hússzeleteket besózom, borsozom, a zsírt megforrósítom és átsütöm rajta mindkét oldalukat. Hozzáteszem az apróra vágott fokhagymát, öntök hozzá kevés vizet és fedő alatt párolom,...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűA megtisztított kemény tojásokat kettévágjuk, sárgájukat kivesszük és villával alaposan összetörjük. Három gerezd pépesre tört fokhagymával, a vajjal, két evőkanál tejföllel, sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldpaprika magházát eltávolítjuk, az ereket kiskanállal kikaparjuk és jól megmossuk. A rizst félpuhára fűzzük és lehűtjük. A húst megsózzuk, fűszerezzük és a finomra vágott, zsí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű