4 személyre:
70 dkg sertéscomb
2 vöröshagyma
1 paradicsom
1 paprika
2 evőkanál őrölt pirospaprika
1 csipet bors
1 csipet őrölt kömény
só
zsír vagy olaj
A húst mosd meg, törölgesd meg, és vágd fel körülbelül másfél centis kockákra. A vöröshagymát hámozd meg, aprítsd fel, és zsiradékon pirítsd aranybarnára. Add hozzá a feldarabolt paradicsomot és paprikát, majd kis lángon kicsit süsd össze. Szórd meg őrölt pirospaprikával, sóval, borssal, köménnyel, nyomd hozzá a fokhagymát, rakd bele a húst, és fehéredésig kevergesd.
Öntsd fel egy deci vízzel. Ne tégy hozzá túl sokat, inkább többször pótold, különben nem lesz finom sűrű a szaft. Fedő alatt főzd puhára a húst bő egy, másfél óra alatt. Közben többször kevergesd és kóstold meg. Ha szükséges, tégy még hozzá fűszert. Galuskával, tarhonyával vagy egyszerűen csak kenyérrel kínáld.
A sertéspörkölt szinte minden családban másként készül. Ha szárazabb húsból szereted, combból főzd. Ha a zsírosabb falatokért rajongsz, lapockát vásárolj. Vörösborral, chilivel még pikánsabbá teheted. Az íze nagyon jó, és alig van vele munka.
1. Az oldalast sós vízben olyan puhára főzzük,hogy a csontot simán ki tudjuk szedni belőle. 2. Kicsontozzuk, közben összekeverjük a baracklekvárt az "Erős Pistával" és ebben fo...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézSzép nagy, zsenge szőlőleveleket szedtem. Alapos mosás után, forró vízzel leöntöttem és hagytam benne kicsit állni, hogy puhuljon. A szárrészét eltávolítottam. Elkészítettem a töl...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÜnnepi alkalmakra is tökéletes, gusztusos fasírt-verzió! A hagymát megpirítjuk a zsíron, a zöldségeket apróra vágjuk, majd mindent összegyúrunk és fűszerezünk.A tojásokat megfőz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAhogy legutóbb, most is egy jó gazdagon kizsírozott tepsi volt az alap, amire ezúttal parázskrumpli szeleteket halmoztam héjastul. Erre felkarikázott lila hagyma (két fej) került,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű