Családireceptkönyv.hu

Borsós tokány


Írta:

Elk. idő: 1-1,5óra
Adag: 4fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sertéstarja vagy -lapocka
6-7 dkg füstölt csemege szalonna
2 közepes vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál liszt
40 dkg kifejtett zöldborsó
1 kis kápia paprika
néhány karika csípős zöldpaprika
1 teáskanál őrölt paprika
kb. 2-3 teáskanál morzsolt majoránna
őrölt bors
1 (bio) húsleveskocka
1 csokor aprított petrezselyem zöldje

Elkészítés:


A húst leöblítem, leszárítom, majd kisujjnyi, a szalonnát vékonyra, a vöröshagymát, fokhagymát finomra aprítom, a kápia paprikát kis kockákra darabolom.
A szalonnát lassan kiolvasztom, közben a húst sózom, borsozom, összeforgatom a liszttel, a szalonnán magas hőfokon a fokhagymával átpirítom, majd szűrőkanállal az egészet kiveszem, félreteszem.
A visszamaradt zsiradékban üvegesre dinsztelem a vöröshagymát, visszateszem a félretett húst a szalonnával. Kevés őrölt paprikával meghintem, majoránnával, paprikával ízesítem, kb. 1,5 dl vizet és 1 leveskockát adok hozzá, saját levében puhulásig párolom.
Hozzáadom a zöldborsót, az elfőtt folyadékot szükség szerint kevés vízzel pótolom, puhulásig együtt párolom, közben aprított petrezselyemmel ízesítem.
Ízlés szerinti körettel tálalhatjuk.

Borsós tokány

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Karajszeletek cukkínis, paradicsomos, kakukkfüves ra
Karajszeletek cukkínis, paradicsomos, kakukkfüves ra

Főzzünk: 1. A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk. A hajdinát megmossuk, sós vízben feltesszük főni. 2. Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk az olívaolajon, majd megforg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajttal töltött gombás paleo fasírtgolyók
Sajttal töltött gombás paleo fasírtgolyók

A hagymát apróra vágva kevés kacsazsíron megpirítjuk. Ha már nem forró, belekeverni a pirospaprikát. A húsmasszához hozzáadni minden alkatrészt és jó alaposan összedolgozni. A sajt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Pásztortarhonya
Pásztortarhonya

A szalonnát zsírjára pirítom, kiveszem a lábasból és félre teszem. A visszamaradt zsíron megpirítom az apróra vágott hagymát, megszórom, fűszerpaprikával ráteszem a kicsi kockára v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcsös karaj
Gyümölcsös karaj

A 4 szelet karaj letisztítjuk és kiklopfoljuk. Az egyik felét megkenjük lekvárral és gyümölcsöt rakunk rá vagy csak gyümölcsöt vagy csak megkenjük, ezután ráhajtjuk a másik felét....

Elkészítési idő: 1-1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk