Hozzávalók:
500 g darált sertéshús
100 g kenyér
100 ml tej
3 gerezd fokhagyma
2 tojás
2 hagyma
1 paradicsom
6 evőkanál tejföl
2 evőkanál ketchup
100 g sajt
só
bors
A kenyeret áztassuk be a tejbe, majd nyomkodjuk ki. A darált húst fűszerezzük, adjuk hozzá a kinyomkodott kenyérdarabokat, a zúzott fokhagymát és a tojásokat. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, vagy kenjük ki olajjal. A masszából formázzunk fasírtokat és lapítsuk el őket, majd tegyük a tepsibe.A húspogácsákat kenjük meg ketchuppal. A hagymát, a paradicsomot és a sajtot szeleteljük fel.Minden húspogácsára tegyünk egy szelet hagymát és kenjük meg tejföllel.Tegyünk egy – egy szelet paradicsomot minden húsra és kenjük meg tejföllel. A tetejükre egy szelet sajt kerül.180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt süssük meg.
A darált húst egy tálban összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, sóval, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával). Kézzel egész apró, kisebb diónyi golyókat gyú...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A hússzeleteket kiklopfoljuk és mindkét oldalát sóval, borssal megszórjuk. • Ezután, paprikás lisztbe forgatjuk mindkét oldalát és vékonyan kiolajozott tepsibe, szépen egymás me...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűEgy kis tálban keverd össze a cukrot, a pirospaprikát, a fokhagymaport, a sót és a borsot. Dörzsöld be vele alaposan a megmosott, megtisztított húst, figyelj, hogy mindenhova jusso...
Elkészítési idő: 8:30h Nehézség: KönnyűA vöröshagymát meg pucoljuk és apróra vágjuk, az olajon meg dinszteljük. Közben megmossuk a húst , lecsepegtetjük, felszeleteljük, ha a hagyma kész hozzáadjuk a húst és addig dinsz...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: Közepes