1 kg karaj(10-11 szelet) fél kg zöld bab,15 dkg füstölt szalonna,1 nagy fej hagyma,4-5 gerezd fokhagyma,1-1 zöld paprika és paradicsom,só,bors,őrölt kömény,majoránna,őrölt pirospaprika, 2 evőkanál liszt,3 dl tejföl,
,a ki klopfolt hús szeleteket sózom,borsózom,és elő sütőm olajon,a füstölt szalonnát kockára vágom és ki sütőm,a pörcöt ki szedem,és a zsiradékban meg fonnyasztóm a kockára vágott hagymát üvegesre sütőm és bele teszem a kockára vágott paprikát paradicsomot és a zúzót fokhagymát,mikkor meg puhult a paprika és a paradicsom,bele teszem a zöld babot,be fűszerezem és fel vízzel,annyival hogy el lepje,és meg főzöm a zöldbabot mit a tejfellel és a lisztel be habarok mártás sűrűségűre. mivel meg egyszer felfőzöm.puliszka vagy főtt tészta köretet készítek tálaláskor a hús szeletekre tálalom a zöldbab ragút.
A hagymát kockára fölvágjuk és az étolajon elkezdjük piritani. Amikor már kezd egy kis szine lenni akkor hozzáadjuk a kockára fölvágott szalonnát és a fölvágott fokhagymát tovább...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFűszerezzük be a darált húst sózzuk, borsozzuk. Tegyünk a munkaasztalra egy darab alufóliát, simítsuk rá a darált húst. Rá egy sor apróra vágott hagymát, rá a reszelt főtt tojást,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA snidlinget apróra, a paprikákat kis kockákra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget és paprikákat elkeverjük a reszelt trappista sajttal. Ízes...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1.A szűzpecsenyét megmossuk és másfél centi vastag szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük sóval, borssal. 2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz