Hozzávalók
60 dkg finomliszt
3,5 dkg élesztő
3 dl langyos víz
1 teáskanál só
A csülökhöz
2 db sertéscsülök
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsompaprika
6 dkg zsír
só
A lisztet kissé felmelegítjük. A közepébe kialakított mélyedésbe beletesszük az élesztőt és langyos vízzel elkeverjük, majd 30 percig hagyjuk kelni. Ezután addig dagasztjuk a tésztát, míg az az edény falától elválik. Ekkor a tetejét meghintjük liszttel, konyharuhával letakarjuk és meleg helyre téve kb. egy órát kelesztjük. A csülköket előző napon besózzuk. A sütés előtt fokhagymával bedörzsöljük és félbevágott hagymával, felszeletelt paradicsompaprikával együtt, kevés zsírt alátéve megsütjük. Amikor a hús megpuhult, a csontot kiemeljük. A megkelt kenyértésztát kinyújtjuk, közepére tesszük a kicsontozott, ízes csülköt. Beburkoljuk a tésztával, és sütőbe téve kb. 60 perc alatt megsütjük. Melegen felszeletelve tálaljuk.
Aki megkóstolja, rajongani fog érte! Fenségesebb csülkös étel nincs!
1. A sertéskarajból négy egyforma nagyságú szeletet vágunk, kiveregetjük és megsózzuk. 2. A hússzeleteket elősütjük, majd félretesszük. 3. A sütésből visszamaradt zsírban f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz oldalast megmossuk, szárazra töröljük majd pedig lehártyázzuk. A lehártyázott oldalast megkenjük alma ecettel (vagy bármilyen más gyenge ecettel), majd az összekevert rub-bal be...
Elkészítési idő: 8 Nehézség: NehézA szalonnát kockára vágom és kisütöm, majd kiveszem az edényből és a darált húshoz adom . A kisült szalonnazsírra dobom a kockára vágott hagymát és fokhagymát és üvegesre dinsztel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húsokat alaposan megmossuk, majd jól kiklopfoljuk. (Érdemes a hús szélét picit bevagdosni, mert akkor nem kunkorodik fel sütés közben.) A fokhagymát egy tálba áttörjük, fe...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: Könnyű