menu

Családireceptkönyv.hu

Csülök pékné módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


kb 2 kg csülök (1 hátsó vagy 2 kisebb mellső)
- 1 fej vöröshagyma
- 2 babérlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 ek só
- 1 kk egész bors
Körethez:
- 1,5 kg burgonya
- 30 dkg vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 4 ek olaj
- 1 ek majoránna
- 1 ek só
- 1-1 mk őrölt fekete bors és pirospaprika

Elkészítés:


Mosd és tisztítsd meg a csülköt, majd tedd fazékba annyi vízzel, amennyi bőven ellepi
2. Sózd, borsozd és ízesítsd az egész borssal, a félbevágott vöröshagymával, a babérlevéllel és a fokhagymával.
3. Forrald fel nagy lángon, majd tedd takarékra és 1,5-2 óra alatt főzd szinte teljesen puhára. Ezután szűrd le és tedd tepsibe.
4. A körethez a megtisztított burgonyát és a hagymát vágd cikkekre, sózd, borsózd, add hozzá az olajat, és szórd meg a pirospaprikával, a majorannával és a felaprított petrezselyemmel, majd az egészet keverd össze alaposan.
5. A köretet a tepsibe halmozd a csülök köré és sütőben kb. 180 fokon 1 órán át süsd úgy, hogy közben a húst többször megforgatod és a köretet megkevered. Akkor van kész, ha a hús megpirul és a burgonya a hagymával együtt megpuhul.

Csülök pékné módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Villámgyors fasírt-másként (Rupáner)
Villámgyors fasírt-másként (Rupáner)

1. A tojást lazán felverjük, majd egy közepes méretű tálban a többi hozzávalóval együtt alaposan összegyúrjuk. 2. Ezután nagyobb teáskanálnyi adagokból golyókat formázunk, melyeke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sertésszelet Budapest módra
Sertésszelet Budapest módra

A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, megszórjuk őrölt paprikával, felöntjük kevés leves alaplével. Közben szeletsütőben kisütjük a kiklopfolt hússzeleteket. A h...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Köményes sertésszelet
Köményes sertésszelet

Elkészítés: A sertésszeleteket alaposan kiklopfolom, sózom, borsozom, és alaposan bekenem az őrölt köménnyel, majd vékonyan bekenem mustárral. Félórányit állni hagyom. Serpenyőben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Ropogós malacsült
Ropogós malacsült

Mindennek a kulcsa a bevagdosás Első lépésként alaposan át kell mosni a malacot, majd be kell vagdosni a bőrét. Arra figyeljünk, hogy csak a bőrt vágjuk, a zsírt már ne érje a pen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk