1 kg sertés comb
4 fej vöröshagyma
1,5-2 evőkanál zsír
Fűszerek:
só-bors vagy delikát ízlés szerint
4 teás kanál piros paprika
2-3 mokkáskanál fokhagymapor
1/2 mokkáskanál őrölt kömény
2 evőkanál paradicsom püré
szárított petrezselyem,metélőhagyma
7-8 evőkanál tejföl
2 evőkanál mustár
Köret:
500 g rövid cső tészta
só,víz
A húst megmossuk és felkockázzuk.A hagymánkat kockára vágjuk és zsíron ledinszteljük,majd a húsunkat is hozzáadjuk és fehéredésig pirítjuk,majd a fűszereket is és egy kevés vizet adunk hozzá.Fedő alatt puhára főzzük a húst.Addig a tésztánkat is kifőzzük sós vízbe,majd leszűrjük.A tejfölt elkeverjük a mustárral és ha már a húsunk megpuhult és elég sűrűre lefőtt a szaftja,hozzákeverem a tejfölt felfőzzük vele.
Tésztával tálaljuk.
A raguhoz a szűzpecsenyét ceruza nagyságú csíkokra vágjuk. Serpenyőben üvegesre pirítjuk a finomra felvágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a húst. Sóval, borss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hurkát a mélyhűtőből kivéve egy órát hagyom kiolvadni. Majd hideg vízzel leöblítem, és megszurkálom tűvel. Tepsire rakom, majd az előmelegített sütőbe teszem, 150 fokon kb fél ór...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűFűszerezzük be a darált húst sózzuk, borsozzuk. Tegyünk a munkaasztalra egy darab alufóliát, simítsuk rá a darált húst. Rá egy sor apróra vágott hagymát, rá a reszelt főtt tojást,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz egyik tűzálló tálamat kibéleltem alufóliával úgy, hogy majd bele tudjam csomagolni a húst. A sütőt beállítottam 200 fokra és légkeveréses funkcióra. A karajt megmostam, majd b...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű