1 kg sertés comb
4 fej vöröshagyma
1,5-2 evőkanál zsír
Fűszerek:
só-bors vagy delikát ízlés szerint
4 teás kanál piros paprika
2-3 mokkáskanál fokhagymapor
1/2 mokkáskanál őrölt kömény
2 evőkanál paradicsom püré
szárított petrezselyem,metélőhagyma
7-8 evőkanál tejföl
2 evőkanál mustár
Köret:
500 g rövid cső tészta
só,víz
A húst megmossuk és felkockázzuk.A hagymánkat kockára vágjuk és zsíron ledinszteljük,majd a húsunkat is hozzáadjuk és fehéredésig pirítjuk,majd a fűszereket is és egy kevés vizet adunk hozzá.Fedő alatt puhára főzzük a húst.Addig a tésztánkat is kifőzzük sós vízbe,majd leszűrjük.A tejfölt elkeverjük a mustárral és ha már a húsunk megpuhult és elég sűrűre lefőtt a szaftja,hozzákeverem a tejfölt felfőzzük vele.
Tésztával tálaljuk.
A husinkat fogyasztás előtti este befűszerezzük, és megtűzzük a hagymával. A tepsit kikenjük zsírral, majd a fűszeres husit belefektetjük, a húsleves levét ráöntjük, majd befedjük...
Elkészítési idő: 110 min Nehézség: KözepesA hagymát apróra, a húst, a szalonnát, a sonkát, a csemege uborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst, sózzuk,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA főtt tojás kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk, egy kiolajozott őzgerinc alját beterítjük a hús egyharmadával, rásorakoztatjuk a főtt tojásokat, és betakarjuk a maradék hússa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű