Családireceptkönyv.hu

Hortobágyi húsgombócok


Írta:

Elk. idő: 30-45 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg főtt,áttört burgonya, 30 dkg liszt,1 tk. zsír, 1 ek. búzadara, só
őrölt bors, 30 dkg pörkölthús,2 dl tejföl

Elkészítés:


Maradék pörköltből készítettem.
A pörköltről leöntöttem a levét.
A tejfölt a liszttel összekevertem és behabartam.
A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel kipürésítettem.
Ízesítettem még egy kis őrölt borssal,sóval.
A főtt,áttört burgonyát a liszttel,zsírral,búzadarával összegyúrjuk.
Lisztezett munkalapon 1/2 cm vastagra nyújtjuk, egyenlő méretű négyzetekre vágjuk.
A négyzetek közepébe teszünk 1 jó teáskanálnyi pörkölthúst és gombócokká formázzuk.
A gombócokat forró,lobogó,enyhén sós vízben kifőzzük.
Vízzel leöblítjük és a tejfölös pörköltlébe szedjük,összemelegítjük.
Nagyon finom,készítsétek el!

Hortobágyi húsgombócok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hamis-Budapest szelet
Hamis-Budapest szelet

A karajt egy kicsit kiklopfolom sózom és borsozom. Közepes lángon kevés olajban megsütöm a húsokat, és kiszedem egy tányérra. A megmaradt zsiradékba megdinszteljük a hagymát, f...

Elkészítési idő: 2-óra
Nehézség: Közepes
share
Hentes tokány
Hentes tokány

A hagymát és a fokhagymát apróra a húst, szalonnát, sonkát, csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és megdinszteljük. Ráte...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
ZÖLDBORSÓS TOKÁNY
ZÖLDBORSÓS TOKÁNY

A húst megmossuk, megszárítjuk, majd kisujjnyi darabokra vágjuk. A szalonnát vékonyan felszeleteljük, a hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk,a kápia paprikát kis kockákra darab...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hortobágyi húsos palacsinta
Hortobágyi húsos palacsinta

Először a paprikás csirkét készítjük el. Az apróra vágott hagymát az olajon aranysárgára pirítjuk, rádobjuk és megfonnyasztjuk a kockára vágott paradicsomot és a zöldpaprikát. Rász...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk