Családireceptkönyv.hu

Hortobágyi húsgombócok


Írta:

Elk. idő: 30-45 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg főtt,áttört burgonya, 30 dkg liszt,1 tk. zsír, 1 ek. búzadara, só
őrölt bors, 30 dkg pörkölthús,2 dl tejföl

Elkészítés:


Maradék pörköltből készítettem.
A pörköltről leöntöttem a levét.
A tejfölt a liszttel összekevertem és behabartam.
A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel kipürésítettem.
Ízesítettem még egy kis őrölt borssal,sóval.
A főtt,áttört burgonyát a liszttel,zsírral,búzadarával összegyúrjuk.
Lisztezett munkalapon 1/2 cm vastagra nyújtjuk, egyenlő méretű négyzetekre vágjuk.
A négyzetek közepébe teszünk 1 jó teáskanálnyi pörkölthúst és gombócokká formázzuk.
A gombócokat forró,lobogó,enyhén sós vízben kifőzzük.
Vízzel leöblítjük és a tejfölös pörköltlébe szedjük,összemelegítjük.
Nagyon finom,készítsétek el!

Hortobágyi húsgombócok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Holstein szelet
Holstein szelet

A felszeletelt karajt kissé kiverjük, széleit néhány helyen bevagdossuk, sózzuk, majd tejbe áztatjuk két napra (így nem lesz száraz). Ezután a húst kiemeljük a tejből, papírtörlőn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar OLASZ HÚSGOMBÓC PARADICSOM SZÓSZBAN
OLASZ HÚSGOMBÓC PARADICSOM SZÓSZBAN

1. A darált húst, sót, tojás, szárított bazsalikomot összegyúrjuk, és kb. 17 darab 20 grammos fasírt-gombócot formázunk belőle. 2. Egy nagyobb lábasba tesszük a zsiradékot, ar...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Sajtos, gombás tarja tükörtojással
Sajtos, gombás tarja tükörtojással

A tarját besózzuk, hirtelen serpenyőben elősütjük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. 1 kg gombát hagymával puhára pirítunk, sóval és fehérborssal ízesítjük. A gombaragut a hús köré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Hentes szelet
Hentes szelet

A szalonnát, sonkát, uborkát csíkokra vágjuk. A szalonnát megpirítjuk, zsírjából kivesszük, félre tesszük. Ebbe a zsírba megsütjük a sózott húst, félretesszük és melegen tartjuk. M...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk