30 dkg szalonna, 2 fej vöröshagyma, 80 dkg sertés hús, 3 gerezd fokhagyma, 60 dkg zöldborsó, 3 ek paradicsompüré, 1 dl víz, só, bors, majoranna.
A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, üvegesre pároljuk, majd a csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítjuk.
Ha már elnyerte a kellő állagot, beletesszük a fokhagymát, a zöldborsót, a paradicsompürét, felöntjük a vízzel, fűszerezzük és alaposan elkeverjük. Lefedve kb 35 perc alatt készre főzzük.
Én egy kicsit hosszabb lére szoktam engedni és egy kis lisztes, tejfölös habarással besűrítem.
Nokedlivel vagy tésztával tálalom.
A húst kiklopfoljuk és elősütjük. A karfiolt a rózsáira szedve előfőzzük. Ha a hús kész, tepsibe tesszük és rápakoljuk a karfiolt. A margarinból, a lisztből és a tejből besamel már...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit úgy, hogy elég kemény tésztát kapjunk, majd betesszük a hűtőbe pihenni. Eközben kevés olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rátesszük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karaj szeleteket kiverjük, és besózzuk. A tojásokat felverjük, megsózzuk. A sajtot (lehet edami, ementáli, pannónia, trapista, stb. ízlés szerint) lereszeljük. A húst lisztbe,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst kiterítjük magunk elé, a bőrös felével lefelé. A fokhagymát gerezdekre szedjük, megpucoljuk, lereszeljük, a fűszernövényeket finomra vágjuk, és olívaolajjal elkeverjük. Az...
Elkészítési idő: 260 min Nehézség: Közepes