menu

Családireceptkönyv.hu

Muci tokány


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg szalonna, 2 fej vöröshagyma, 80 dkg sertés hús, 3 gerezd fokhagyma, 60 dkg zöldborsó, 3 ek paradicsompüré, 1 dl víz, só, bors, majoranna.

Elkészítés:


A szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, üvegesre pároljuk, majd a csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítjuk.
Ha már elnyerte a kellő állagot, beletesszük a fokhagymát, a zöldborsót, a paradicsompürét, felöntjük a vízzel, fűszerezzük és alaposan elkeverjük. Lefedve kb 35 perc alatt készre főzzük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én egy kicsit hosszabb lére szoktam engedni és egy kis lisztes, tejfölös habarással besűrítem.
Nokedlivel vagy tésztával tálalom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek, Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tojással töltött baconos fasírt recept
Tojással töltött baconos fasírt recept

A darált húst az apróra vágott fokhagymával, a tojással a tejbe áztatott zsemlével, ízlés szerint sóval, borssal, pirospaprikával összegyúrjuk. A muffin forma mélyedéseit keresz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Fűszeres sertés szelet
Fűszeres sertés szelet

A csontozott húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, átkenjük sóval és borssal, kiolajozott tepsibe tesszük. A bort, a paradicsomszószt, a fűszereket és a zúzott fokhagymát össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Baconos – tojásos fasírt muffin
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Baconos – tojásos fasírt muffin

A szokásos módon elkészítjük a fasírt masszát. A darált húshoz adjuk a vízbe vagy tejbe kissé megáztatott, és jól kinyomkodott zsemléket. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszt...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sertésszűz aszaltszilvával, baconba tekerve
Sertésszűz aszaltszilvával, baconba tekerve

Az aszalt szilvákat tegyük bele a borba és egy ideig hagyjuk benne ázni. A húst szeleteljük fel és kissé klopfoljuk ki. Ízesítsük sóval, borssal és őrölt gyömbérrel. A szilvákat, h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk