1 füstölt hátsó csülök
1 fej fokhagyma
szemes bors
1/2 doboz sör ( lehetőleg barna )
A csülköt előző este beáztatjuk, majd másnap egy kb. 4 literes fazékban a megtisztított fokhagymával és a szemes borssal puhára főzzük.
Kivesszük a főzővízből és kicsontozzuk. A húst tepsibe rakjuk, egy merőkanálnyi húslevet és egy fél doboz sört aláöntünk. A megfőtt fokhagymagerezdeket is mellé rakhatjuk.
Fóliával lefedve kb. egy órán át sütjük. A sütés végén eltávolítjuk a fóliát, a húst megöntözzük a levével és pirosra sütjük.
Friss, foszlós kenyérrel és tormával igazán finom.
A húsokat rétegesen tesszük le egy tálban és felöntjük olajjal. Az előnye, hogy a husik napokig elvannak a pácban, a hűtőszekrényben és amikor úgy gondoljuk, kiveszünk belőle pár s...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A vöröshagymát apróra vágjuk. A húst csíkokra vágjuk. A paprikát, paradicsomot 1 cm-es kockákra vágjuk. A sonkát is apró kockákra vágjuk és kolbászt is felkarikázzuk. 2. A na...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hús ne legyen nagyon hideg, a fűszereket könnyebben átveszi. Nagyobb tálban a darált húst befűszerezzük, előbb a sót rászórjuk ( lehet a sót kevéske meleg vízben felold...
Elkészítési idő: 5 ó Nehézség: KözepesEzeket összepárolom, majd hűlni hagyom. Ezután áztatott zsemlét, 1 nyers tojást, sót, borsot adok hozzá, jól összekeverem és betöltöm a húsba. Összetűzöm vagy bevarrom és mehet is...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű