1 kg darált hús (bármilyen hús lehet),
10 dkg száraz kenyér vagy
5 db zsemle,
10 dkg darált sós szalonna,
3 tojás,
2 - 3 gerezd zúzott fokhagyma,
Piros Arany
bors,
Csapott ek. piros törött paprika
1 teáskanál só.
aprított petrezselyem zöldje
Az áztatott zsemléket - ha megszívták magukat vízzel -, kézzel kinyomkodom, és a darált húshoz teszem. Nyomok bele Piros Aranyat, törött paprikát, és hozzáteszem a két tojást. Fokhagymanyomóval beletöröm a gerezdeket. Borsdarálóval ízlés szerint borsozom, sózom. Kézzel összedolgozom az aprított petrezselyem zölddel. Ez kb. olyan állagú, mint a kolbászhús.
Kézzel gombócokat formálok belőle és zsemlemorzsába forgatom, kissé ellapítom. Olajban pirosra sütöm, de nem nagyon nagy lángon, hogy a közepe is átsüljön.
Úgy jó, ha kívül kissé ropogós, belül pedig puhább.
Adhatunk hozzá bármilyen köretet, és savanyúságot, amit szeretünk.
marha selyembél vastagszaláminak, vékony kolbásznak Húst kockázni, fűszerezni, keverni, darálni, még egyszer átdolgozni, , tölteni. Száradni egy-két nap, füstölés és ismét szárad...
Elkészítési idő:A szűzérméket felszeleteljük, kiklopfoljuk majd besózzuk. Libamájat leszeleteljük libazsírban megsütjük. Gombát ecetes vízben megfőzzük. Rizst tapadósra főzzük a borsóval. Megc...
Elkészítési idő:A húst mindig egészben mossuk meg. A hússzeleteket csak közvetlenül sütés előtt bundázzuk. Az előre bundázott hús száraz lesz. Lábasban vagy serpenyőben odakészítjük a zsírt, mérsé...
Elkészítési idő: