menu

Családireceptkönyv.hu

Fasírozott


Írta:

Adag: 4
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg darált hús (bármilyen hús lehet),
10 dkg száraz kenyér vagy
5 db zsemle,
10 dkg darált sós szalonna,
3 tojás,
2 - 3 gerezd zúzott fokhagyma,
Piros Arany
bors,
Csapott ek. piros törött paprika
1 teáskanál só.
aprított petrezselyem zöldje

Elkészítés:


Az áztatott zsemléket - ha megszívták magukat vízzel -, kézzel kinyomkodom, és a darált húshoz teszem. Nyomok bele Piros Aranyat, törött paprikát, és hozzáteszem a két tojást. Fokhagymanyomóval beletöröm a gerezdeket. Borsdarálóval ízlés szerint borsozom, sózom. Kézzel összedolgozom az aprított petrezselyem zölddel. Ez kb. olyan állagú, mint a kolbászhús.
Kézzel gombócokat formálok belőle és zsemlemorzsába forgatom, kissé ellapítom. Olajban pirosra sütöm, de nem nagyon nagy lángon, hogy a közepe is átsüljön.
Úgy jó, ha kívül kissé ropogós, belül pedig puhább.
Adhatunk hozzá bármilyen köretet, és savanyúságot, amit szeretünk.

Fasírozott

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tejszínes mustáros karaj
Tejszínes mustáros karaj

A húst felkockázzuk és átkenjük sóval, borssal, majd kevés olajban 4-5 percen át pirítjuk. Ezt követően felöntjük egy kevés vízzel és hagyjuk főni 15-20 percet. Majd átrakjuk egy h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarja - Sertésflekken
Tarja - Sertésflekken

1. A tarját kicsontozzuk, kiveregetjük, megsózzuk. 2. Mindkét oldalán megszórjuk őrölt borssal, pirospaprikával, és bekenjük a vöröshagyma levével. 3. A hússzeleteket liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Sült hagymás Stefánia szelet serpenyős zöldségekkel
Sült hagymás Stefánia szelet serpenyős zöldségekkel

őzgerinc, sütő

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Neszmélyi pecsenye - OK
Comb - Neszmélyi pecsenye - OK

1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, majd 4 szeletre 1-1 karika hagymát és egy-egy szelet szalonnát és sonkát teszünk. 2. Ezeket megsózzuk, majd a megmaradt szeletekre mustárt kenü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk