400 g sertéshús (darált)
4 db zsemle
4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
12 szelet gépsonka
50 g sajt - trappista (reszelt)
1 kis fej hagyma - vörös
só
bors - fekete (őrölt)
ételízesítő (pl.: Vegeta)
A forma kenéshez
50 g vaj
A zsemléket vízbe tesszük ázni.
Egy tálba tesszük a darált húst, közepébe kis mélyedést készítünk. Beletesszük a tojásokat, az apróra vágott hagymát, ízlés szerint sót, borsot, ételízesítőt.
Végül a zsemléket, amiből jól kinyomtuk a vizet elmorzsoljuk, majd összekeverjük
Egy muffin formát alaposan kikenünk vajjal, és kitömjük a hússal, középen kis mélyedés legyen, ahova a sonka megy.
A sonkaszeletek a közepére teszünk a reszelt sajtból egy keveset, összehajtjuk kicsire.
A mélyedésekbe tesszük őket, majd a maradék hússal lefedjük.
Betoljuk a sütőbe és 180 C fokon 50-60 perc alatt szép pirosra sütjük őket. Ha szeretnénk a tetejére sajtot tenni (itt került rá) akkor 5 dkg reszelt sajtot a 40. perc körül rászórjuk a tetejére.
1. A tésztához való vizet forrni tesszük. 2. Az olajon kicsit megpirítjuk a hagymát, és hozzáadjuk a húst. 3. Sózzuk, borsozzuk, és egyenletesen megpirítjuk. 4. Kevés v...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az oldalast megmossuk, besózzuk, majd tepsibe tesszük. 2. Kevés vízzel felengedjük, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát. 3. Forró sütőben megsütjük. 4. Közben...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéskarajt kiklopfoljuk, sózzuk. Lisztbe forgatjuk és olajon mindkét oldalát hirtelen megsütjük. A sonkát felvágjuk kicsi csíkokra. Olajon picit sütjük, majd hozzáadjuk a kuko...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KözepesElkészítés: A húsdarabokat megtisztogatom, váltott vízben többször megmosom és darabolom. Megfelelő méretű edénybe teszem, hideg vizet öntök rá és lassú gyöngyözéssel, kislángon,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes