70 dkg sertéskaraj
10 dkg sonka
6 gerezd fokhagyma
1 nagyobb hagyma
2 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors
A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Közben a húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, majd 3-4 percen át sütjük a hagymával együtt. Fűszerezzük és felöntjük 1 dl vízzel. A sonkát apróra vagdossuk és hozzáadjuk. A paradicsomszószba keverjük a zúzott fokhagymát és belekeverjük, majd lefedjük és hagyjuk, hogy elfője a levét. A húsokat többször megforgatjuk, hogy ne égjenek oda, ha szükséges még egy kevés vizet önthetünk alá. Burgonyával, vagy zöldségekkel tálaljuk.
A karajt megmossuk, hosszú éles késsel felszúrjuk, éa beledugjuk a kolbászt. Alaposan besózzuk, majd egy serpenyőben a felforrósított olajon minden oldalát megkapatjuk. Áttesszük e...
Elkészítési idő: 130 perc Nehézség: KözepesA két sertés hátsó csülköt, a frisset és a füstöltet megpirítjuk, tisztítjuk, majd kicsontozzuk. Ha szikkadt állagú lenne a füstölt, estére beáztatjuk. Felhasználás előtt nagyobb d...
Elkészítési idő: 4-5 óra Nehézség: KönnyűA húst a sütés előtti este megkenem a mustárral, és rászórom a fűszer keverékeket. Egy nagyobb serpenyőbe sertés zsírt teszek, majd a tarja minden oldalára kis kérget sütök. Az...
Elkészítési idő: 8 óra Nehézség: Közepes