70 dkg sertéskaraj
10 dkg sonka
6 gerezd fokhagyma
1 nagyobb hagyma
2 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors
A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Közben a húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, majd 3-4 percen át sütjük a hagymával együtt. Fűszerezzük és felöntjük 1 dl vízzel. A sonkát apróra vagdossuk és hozzáadjuk. A paradicsomszószba keverjük a zúzott fokhagymát és belekeverjük, majd lefedjük és hagyjuk, hogy elfője a levét. A húsokat többször megforgatjuk, hogy ne égjenek oda, ha szükséges még egy kevés vizet önthetünk alá. Burgonyával, vagy zöldségekkel tálaljuk.
. A lisztet egy nagy keverőtálba átszitáljuk. A por élesztőt egy kisebb tálba öntjük és a vízzel elvegyítjük, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk még az olívaolajat, 2-3 csipet sót,...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KözepesA karajszeletek széleit néhány helyen bevágjuk (így sütés közben nem fog összezsugorodni a hússzelet), majd kiklopfoljuk. Ezután besózzuk és hagyjuk legalább fél órát állni (egy eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt hideg vízbe felrakjuk főni,ha felforrt habozzuk le és adjunk hozzá egész borsot,sót,fokhagymát és egy fej hagymát.Addig főzzük a csülök,amíg puha nem lesz és ki nem fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A nyolc szeletre szeletelt rövidkarajt húsverővel kiverjük, sózzuk, a széleket késsel bevagdaljuk. 2. Négy szeletre rátesszük a sümegi sonkát, a trappista sajtot, a szeletel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű