70 dkg sertéskaraj
10 dkg sonka
6 gerezd fokhagyma
1 nagyobb hagyma
2 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi tárkony
só, bors
A hagymát megtisztítjuk és felszeleteljük, kevés olajon üvegesre pirítjuk. Közben a húst megmossuk és nagy szeletekre vágjuk, majd 3-4 percen át sütjük a hagymával együtt. Fűszerezzük és felöntjük 1 dl vízzel. A sonkát apróra vagdossuk és hozzáadjuk. A paradicsomszószba keverjük a zúzott fokhagymát és belekeverjük, majd lefedjük és hagyjuk, hogy elfője a levét. A húsokat többször megforgatjuk, hogy ne égjenek oda, ha szükséges még egy kevés vizet önthetünk alá. Burgonyával, vagy zöldségekkel tálaljuk.
A közepes méretű burgonyákat megmossuk, körömkefével alaposan megsúroljuk, enyhén sózzuk, majd egészben hagyva, héjastól 180 °C-os sütőben sütjük, míg egy kést ellenállás nélkül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csülköt megtisztítjuk kuktába tesszük ételízesítővel, fokhagymával, majdnem készre főzzük. 2. Közben a burgonyát megtisztítjuk,négyfelé vagdaljuk, hagymát karikára vágjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézTisztítsd meg a húst, majd vágd kockákra. Ezután a krumplival is járj el hasonlóképp, valamint a szalonnát is csíkozd fel, végül a hagymát is vágd apró kockákra. A krumplit főzd me...
Elkészítési idő: 1,5 h Nehézség: Közepes