» 1 kg oldalas
» 1 babérlevél
» só
» bors
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 vöröshagyma
» 15 dkg birsalmasajt
» chili
» gyömbér
» Grillezett cukkini és édesburgonya
» 2 cukkini
» 1 édesburgonya
» só
» bors
» olívaolaj
» újhagyma
» dió
Az oldalas szeleteket előfőzzük. A vizet sózzuk, borsozzuk. Adunk hozzá hagymát, fokhagymát, babérlevelet. A húst is megsózzuk és a vízbe tesszük. Lábasban másfél óra, kuktában körülbelül 40 perc alatt puhul meg a hús. A birsalmasajtot felkockázzuk. Egy lábasban vizet melegítünk és beletesszük a birsalmasajtot. Reszelünk bele fokhagymát, gyömbért. Dobunk bele egy chilipaprikát. Öntünk bele szójaszószt. Addig főzzük, amíg a birsalmasajt fel nem oldódik benne. Egy tálba öntjük a mártást és belehelyezzük a megfőtt húsokat. Egy alufóliával bélelt tepsire fektetjük a húsokat. 10-15 perc alatt sül meg.
Grillezett cukkini és édesburgonya
A burgonyát és a cukkinit felkarikázzuk. Egy tepsit kikenünk olajjal. Sózzuk, borsozzuk. Elrendezzük rajta a burgonyát és a cukkinit. Megkenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk. nagyon forró sütőben 10-15 perc alatt, grillfokozaton sütjük meg a zöldségeket. Megszórjuk pirított dióval és újhagymával.
Kevés olajon lepirítjuk a felkockázott szalonnát, a felszeletelt hagymát. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, jól átpirítjuk. Ízesítjük fokhagymával, sóval, fűszerekkel. Adunk hozzá...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA sertésszűzet az esetlegesen rajta lévő hártyáktól, zsírdarabkáktól megtisztítjuk. Egy alkalmas konyhai eszköz segítségével (én jobb híján a késélező rudat használtam)...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A húst megmossuk, kockára vágjuk. Az apróra vágott füstölt szalonnát az olajon kisütjük, majd félretesszük. A szalonnás zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát me...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepes1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát fehéredésig sütjük, és kivesszük. 2. A visszamaradt olajon megpároljuk az apróra vágott hagymát, megszórjuk pirospapr...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz