6 szelet sertéskaraj
só , bors (ízlés szerint)
4 tójás
liszt
zsemlemorzsa
Rizshez :
2 csesze rizs
1 kis fej hagyma
só
keves vegeta (elhagyhato)
2 ek. olaj
4 csesze viz
Sültkrumplihoz :
8 db. burgonya
olaj a kisuteshez
A hússzeleteket kiklopfoljuk,sozzuk, borsozzuk
A tojasokat egy tanyerban villaval felverjuk
A lisztet es a zsemlemorzsat fele-fele aranyban osszekeverjuk
Eloszor a zsemlemorzsas lisztbe, majd a tojasba,es ismet a zsemlemorzsas lisztbe forgatjuk
Nem tul forro olajban, es kozepes langon kisutjuk
Rizs :
A hagymat aprora vagjuk es az olajan uvegesre paroljuk
Hozzaadjuk a rizset es egyutt is paroljuk
Keves vizzel felontjuk es fuszerezzuk,soval,vegetaval
Felontjuk a tobbi vizzel es lassu tuzon keszre paroljuk
Krumpli :
A krumplikat meghamozzuk, megmossuk,utana szalvetaval leitatjuk rola a vizet, es tetszes szerinti kockakra vagjuk
Bo, forro olajban kisutjuk...
- A húst felszeletelem és kilopfolom - Besózom, borsozom, majd lisztbe forgatom - Felforrósítom az olajat és gyorsan megpirítom mindkét oldalát nagy lángon - Kiveszem a húst,...
Elkészítési idő: 1,5 óraA darált húst összekeverjük az apróra vagdalt hagymával, a szétzúzott fokhagymával, a fűszerekkel, és a vízben áztatott kenyérrel. Érdemes ezt még előző este elvégezni, hogy jól ös...
Elkészítési idő:Olivaolajon megpirított fokhagymát és vöröshagymát, gombát, só és bors, hozzákevertem a sűrített paradicsomhoz és a hámozott paradicsomhoz. Fűszereztem friss bazsalikommal és oregá...
Elkészítési idő: