Családireceptkönyv.hu

Fasírt (50db)


Írta:

Elk. idő: 1óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1000 g sertés darált hús (sovány)
3 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4 db zsemle (szikkadt)/vagy zsemlemorzsa

feketebors (őrölt)
fűszerpaprika
A beforgatáshoz
zsemlemorzsa
A sütéshez
étolaj
Az adag felezhető is!

Elkészítés:


Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát.Ha egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is.A szikkadt zsemléket vízbe - esetleg tejbe - áztatjuk jó alaposan.Beletesszük a beáztatott és jól kifacsart zsemléket is a darált húsba. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával és alaposan kigyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.Vizes kézzel golyókat formázunk belőle (én a pingpong labda nagyságúakat szeretem).A kész fasírtokat kevés zsemlemorzsában forgassuk meg.Végül nem túl forró olajban süssük ki.Ezzel el is készültek a tökéletes fasírtok.

Fasírt (50db)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mitől nem lesz kemény a máj?
Mitől nem lesz kemény a máj?

A máj vastartalma miatt rendkívül egészséges étel. Magas vastartalma segít szervezetünknek a vérképzésben. Igazság szerint hetente többször is kéne fogyasztanunk, de mégis csak ri...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Tenkes szelet 1 - OK
Karaj - Tenkes szelet 1 - OK

1. Pirított gombát reszelt trappista sajttal elkeverünk. 2. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a sertés karaj szeleteket, majd panírozzuk és bő forró olajban kisütjük. 3. Sült...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres
Lassan sült tarja
Lassan sült tarja

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Egészben sült csülök pékné módra
Egészben sült csülök pékné módra

A csülök főzéséhez: A csülköt az összes többi hozzávalóval egy nagy edénybe tesszük. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd (a csülök méretétől függően) 1,5-2 óráig főzzü...

Elkészítési idő: 190 min
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk