1000 g sertés darált hús (sovány)
3 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4 db zsemle (szikkadt)/vagy zsemlemorzsa
só
feketebors (őrölt)
fűszerpaprika
A beforgatáshoz
zsemlemorzsa
A sütéshez
étolaj
Az adag felezhető is!
Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát.Ha egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is.A szikkadt zsemléket vízbe - esetleg tejbe - áztatjuk jó alaposan.Beletesszük a beáztatott és jól kifacsart zsemléket is a darált húsba. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával és alaposan kigyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.Vizes kézzel golyókat formázunk belőle (én a pingpong labda nagyságúakat szeretem).A kész fasírtokat kevés zsemlemorzsában forgassuk meg.Végül nem túl forró olajban süssük ki.Ezzel el is készültek a tökéletes fasírtok.
Ha hagymával és fokhagymával dolgozol, nem pedig krémmel, akkor le kell a hagymát és a fokhagymát botmixerelni. A darálthúst összekeverjük a pépesített hagyma, fokhagyma kombóval,...
Elkészítési idő: 4 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük( a hagymát apróra vágjuk), ha túl híg a massza keverjünk hozzá egy maréknyi zsemlemorzsát. Serpenyőben, kevés olajon megsütjük a már kilapított, megfo...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűMindenekelőtt egy fazékban tegyünk fel forrni vizet, tegyünk bele egy teáskanál sót, és ha van kéznél, egy sima tv paprikát is dobjunk a vízbe. Húsgombóc készítése: A húsgombóc...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A tejfölt a tojással kikeverjük(tehetünk bele zúzott fokhagymát is). A húst lisztbe, tojásos tejfölbe, majd újra lisztbe fogatjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű