Családireceptkönyv.hu

Fasírt (50db)


Írta:

Elk. idő: 1óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1000 g sertés darált hús (sovány)
3 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
2db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4 db zsemle (szikkadt)/vagy zsemlemorzsa

feketebors (őrölt)
fűszerpaprika
A beforgatáshoz
zsemlemorzsa
A sütéshez
étolaj
Az adag felezhető is!

Elkészítés:


Olajon megdinszteljük az apró kockára vágott vöröshagymát.Ha egy kicsit kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált húshoz, rányomjuk a fokhagymát, ráütjük a tojásokat is.A szikkadt zsemléket vízbe - esetleg tejbe - áztatjuk jó alaposan.Beletesszük a beáztatott és jól kifacsart zsemléket is a darált húsba. Fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával és alaposan kigyúrjuk. Ha túl lágy lenne a massza, akkor kevés zsemlemorzsát adjunk hozzá.Vizes kézzel golyókat formázunk belőle (én a pingpong labda nagyságúakat szeretem).A kész fasírtokat kevés zsemlemorzsában forgassuk meg.Végül nem túl forró olajban süssük ki.Ezzel el is készültek a tökéletes fasírtok.

Fasírt (50db)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sertésszűz stroganoff módra
Sertésszűz stroganoff módra

A bacont felkockázzuk, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát megpucoljuk. Felrakjuk párolódni,majd amikor a hagyma és a bacon kész,belenyomjuk a fokhagymát és a fűszereket. A szűzet...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Erdélyi töltött káposzta
Erdélyi töltött káposzta

A káposzta leveleket lebontom a fejről, formázom, levágom a kemény ereket róla. Ha nagyobb, akkor kettévágom. A szalonna felét felkockázom, zsírjára sütöm. Kiszedem a kisült sza...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Makói hagymás rakott karaj
Makói hagymás rakott karaj

6. lépés Újabb réteg karikákra vágott vöröshagymát és lilahagymát helyezünk az eddigiekre. 7. lépés A hagymakarikákra ráhelyezzük a maradék karaj szeleteket melyeket egy pic...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyaros szűzpecsenye
Magyaros szűzpecsenye

1. A szűzpecsenyét lehártyázzuk, 12 érmére vágjuk, kissé kiverjük, megsózzuk, de meg is borsozhatjuk. 2. A burgonyát megtisztítjuk, és kb. 3 milliméter vastag karikákra vágjuk. Le...

Elkészítési idő: 1 h
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk