menu

Családireceptkönyv.hu

Bakonyi borda v. hentes szelet


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: alapanyag szeri
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 szelet vékony karaj, hagyma, bacon (v. húsos szalonna), liszt, 1 kovászos v. csemegeuborka, olaj a sütéshez. A bakonyihoz kb. 20 dkg gomba.

Elkészítés:


A hússzeleteket megsózzuk, borsozzuk és sima lisztben megforgatjuk. Ezután nagy lábosba olajat teszünk és benne a hússzeleteket elősütjük, tányérra kiszedjük. A visszamaradt olajban a bacon szalonnát hosszúkás darabokban megpirítjuk, utána a hagymát összevágva megdinszteljük. Ezután kis pirospaprikát szórunk bele és kis hideg vízzel (ünnepkor fehér borral) felöntjük. Beletesszük az elősütött húsokat és ráaprózzuk az uborkát. Addig pároljuk, amíg a hús puha lesz.
Ha bakonyi borda készül, a gombát kis lábosban megdinszteljük, ha majdnem kész a a hús, hozzákeverjük. Köretnek főtt, sült burgonya, rizs, kagylótészta illik hozzá.

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagy létszámú vendégséghez ideális. Előtte nap elkészíthető.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tarja - Gyuvecs
Tarja - Gyuvecs

1. A húst lábasba tesszük kevés olajjal. 2. Fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, és kevés vizet öntünk alá, majd félig megpároljuk, hozzáadjuk a tört fokhagymát, fűszerezz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Töltött karajszeletek
Töltött karajszeletek

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A lila hagymát megtisztítjuk, és a paprikákkal együtt, karikákra vágjuk. A kiterített hússzeletek egyik oldalára, teszünk 2-2 szelet bacon...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sonkával rakott krumpli
Sonkával rakott krumpli

A sonkát ledaráljuk, vagy apróra vágjuk, a megtisztított burgonyát sós vízben puhára fűzzük, majd karikára vágtuk. Keverőtálba tesszük a tojássárgákat, hozzáadjuk a tejfölt, sóval,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Mustárban pácolt serpenyős tarja
Mustárban pácolt serpenyős tarja

A tarjaszeleteket alaposan megtisztítjuk, a széleit kicsit bevagdaljuk, hogy sütéskor ne ugorjon össze. Leitatjuk róla a vizet, majd meghintjük sóval, borssal. Egy tálba kanalazz...

Elkészítési idő: 41 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk