Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Fűszeres sertésszelet burgonyával, a sütőből! Könnyű


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
60 dkg sovány sertéshús
70 dkg megtisztított burgonya
6 gerezd fokhagyma
1 dl paradicsomlé
1 teáskanálnyi őrölt paprika
1 teáskanálnyi tárkony
5-6 szem bors
6 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:


Elkészítése:

A húst 3-4 szeletre vágjuk és sózzuk, borsozzuk. A burgonyát felszeleteljük és kiolajozott tepsibe tesszük, rárakjuk a húsokat. A paradicsomlébe keverjük a zúzott fokhagymát, az olívaolajat, az őrölt paprikát és a tárkonyt, ezzel leöntjük a burgonyát. Alufóliával lefedjük és így sütjük 180 fokon 15 percen át. Ezt követően a húsokat megforgatjuk és még 25-30 percen át sütjük. Melegen tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fokhagymás tejben pácolt sertéstarja rántva
Fokhagymás tejben pácolt sertéstarja rántva

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk és bedörzsöljük az átnyomott fokhagymával. Tejet öntünk rá és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is elvégezhetjük. Minél...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szűz - Gombás-tejfölös szűzérme - OK
Szűz - Gombás-tejfölös szűzérme - OK

1. A szűzérmét 1 -1,5 cm szélesre felszeleteljük. 2. A hagymát, fokhagymát, kockára vágva megdinszteljük a zsíron, rádobjuk a húst, és lepirítjuk (kb. 10 perc). 3. Felöntjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Brassói aprópecsenye
Brassói aprópecsenye

A húst csíkokra vágom, a vöröshagymát és fokhagymát megpucolom. A szalonnát ujjnyi vastag csíkokra vágom és egy serpenyőben felteszem sülni. Az összevágott vöröshagymát a kicsit me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Comb - Debreceni tokány - OK
Comb - Debreceni tokány - OK

1. A húst csíkokra vágjuk. 2. Szintén csíkokra vágott füstölt szalonna zsírjában finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk és hozzáadjuk a húst. 3. Pirospaprikával megszórju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk