80 dkg sertés apróhús, 10 dkg füstölthúsos szalonna, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 1 ek paradicsompüré, 2dl száraz fehér bor, 3 szál zellerzöld
A sertés apróhúst csíkokra vágjuk, majd megmossuk, és lecsepegtetjük. A füstölt szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd a 2,8 literes Mesterszakács serpenyőben kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a Turbó Aprítóval felaprított vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát. Kicsit összepirítjuk, majd hozzákeverjük az előkészített húst, és fehéredésig sütjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a fehérborral és 1dl vízzel. Összekeverjük, és ha felforrt, fedővel letakarva közepes tűzön puhára pároljuk. Ha közben túlságosan elpárologna a szaftja, akkor kevés vízzel pótoljuk. Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk az aprított zellerzöldet, és forrón tálaljuk.
Ízlés szerint rizs, burgonya vagy puliszka köretet készíthetünk hozzá.
A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMegdinsztelem az apróra vágott hagymát,hozzáadom a darált húshoz, rányomom a fokhagymát, ráütöm a tojásokat ,a jól kifacsart zsemléket és a többi hozzávalót és jól eldolgozom Ha...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA húst fölszeleteljük, és vékonyra kiklopfoljuk. Vegetával fűszerezzük, vigyázva, hogy ne sózzuk el vele az ételt. A gombát tisztítjuk, majd tetszőlegesen fölvágjuk. Majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA körmöket jól megmossuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát felaprítjuk és a zsírban dinsztelni kezdjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is. Amikor a hagyma már megfelelő áll...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű