Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

ERDÉLYI SERTÉSTOKÁNY


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg sertés apróhús, 10 dkg füstölthúsos szalonna, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 1 ek paradicsompüré, 2dl száraz fehér bor, 3 szál zellerzöld

Elkészítés:


A sertés apróhúst csíkokra vágjuk, majd megmossuk, és lecsepegtetjük. A füstölt szalonnát szintén felcsíkozzuk, majd a 2,8 literes Mesterszakács serpenyőben kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a Turbó Aprítóval felaprított vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát. Kicsit összepirítjuk, majd hozzákeverjük az előkészített húst, és fehéredésig sütjük. Ezután sózzuk, borsozzuk, beletesszük a paradicsompürét, felöntjük a fehérborral és 1dl vízzel. Összekeverjük, és ha felforrt, fedővel letakarva közepes tűzön puhára pároljuk. Ha közben túlságosan elpárologna a szaftja, akkor kevés vízzel pótoljuk. Mielőtt levesszük a tűzről, beleszórjuk az aprított zellerzöldet, és forrón tálaljuk.
Ízlés szerint rizs, burgonya vagy puliszka köretet készíthetünk hozzá.

ERDÉLYI SERTÉSTOKÁNY

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Klári
Bácskai rizseshús
Bácskai rizseshús

A hagymát felaprítjuk, egy lábosban kevés olajon megdinszteljük, és egy kicsit megsózzuk, hogy kidobja a levét. Lehúzzuk a tűzről, és meghintjük pirospaprikával. A húst kockákra v...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Zsiványpecsenye
Zsiványpecsenye

1. lépés A csemege szalonnát pici kockákra vágjuk és üvegesre sütjük. 2-3 perc után hozzátesszük a nagyobb kockára vágott erdélyi szalonnát és jól megpirítjuk. 2. lépés Leszűr...

Elkészítési idő: 2,5 öra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hencsi
Vasi pecsenye
Vasi pecsenye

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Zöldséges fasírt
Zöldséges fasírt

A darált húst egy nagyobb tálban ízlés szerint fűszerezzük (só, bors, petrezselyem, majoránna) A hagymát apróra szeleteljük vagy felaprítjuk darálóban (én darálóban csinálom mer...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk